Новини

Аналітики передбачили зростання акцій Tesla до $ 3000

Share

Акції Tesla можуть подорожчати майже в п’ять разів, до $ 3000 в 2025 році, а за найоптимістичнішим сценарієм – до $ 4000, прогнозує інвестиційна компанія Ark Invest. Вона сподівається на швидкий розвиток сервісу самоврядних таксі від Tesla і масштабування страхового бізнесу .

Інвестиційна компанія Ark Investment Management спрогнозувала акцій Tesla зростання до $ 3000 в 20205 році в базовому сценарії, йдеться в огляді організації. У самому оптимістичному випадку Ark Investment допускає зростання паперів до $ 4000 за штуку, в песимістичному сценарії – до $ 1500. Імовірність кожного з крайніх сценаріїв Ark Invest оцінила в 25%. У п’ятницю ввечері паперу Tesla закінчили торги на рівні $ 654,87. При реалізації оптимістичного випадку капіталізація Tesla складе майже $ 3 трлн, порахував Bloomberg.

Компанія очікує, що до 2025 року продажі автомобілів Tesla виростуть як мінімум в 10 разів, а в кращому випадку – в 20, до 10 млн машин. У 2020 році компанія реалізувала майже 0,5 млн машин. Одночасно інвестиційна компанія прогнозує зниження вартості автомобілів. Якщо в 2020 році вона становила близько $ 50 000, то в кращому сценарії вона за чотири роки опуститься до $ 36 000. Ark Invest додала в модель страхової бізнес Tesla і прогноз для сервісу самоврядного таксі. Крім того, підвищила ймовірність досягнення компанією повністю автономного водіння протягом п’яти років.

У страховому бізнесі Tesla може досягти маржинальність вище середньої завдяки «високо деталізованої інформації про водіння» , яку збирає компанія зі своїх автомобілів, вважає ARK Invest. Tesla запустила страхові пропозиції в партнерстві з традиційними страховиками в серпні 2019 року, але до цих пір вони доступні тільки в Каліфорнії. ARK Invest впевнена, що в найближчі роки Tesla зможе розширити зону присутності свого страхового пропозиції.

Роботаксі ж може при оптимістичному сценарії додати до операційного прибутку Tesla додаткові $ 20 млрд в 2025 році, випливає з прогнозу ARK. В рамках підготовки Tesla може спочатку запустити сервіс таксі з водіями-людьми, щоб налагодити вигідний потік виручки. ARK оцінила шанси Tesla запустити повністю автономне управління своїми автомобілями до початку 2025 року в 50%, піднявши їх з 30% в своєму торішньому огляді.

ARK Investment Management заснувала інвестор Кеті Вуд, яка входить в список найзаможніших жінок, які самі побудували свою кар’єру, за версією Forbes. Журнал оцінив її особистий статок в $ 250 млн. Вуд переконана прихильниця Tesla, її фонд володіє великою часткою в компанії і збільшив її в лютому, коли акції Tesla впали, зауважив Bloomberg. Прогноз навіть в $ 3000 – сильно вище, ніж у інших аналітиків, написало агентство: воно знайшло максимальну оцінку в $ 1200 за акцію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Tesla

Останні записи

Лікар назвав головні помилки, які роблять усі водії під час перевезення дітей в авто

Забезпечення безпеки дітей у транспортному засобі має першорядне значення, однак, багато батьків з незнання припускаються…

18.05.2024

Нововведення в обов’язковому техогляді в Україні — подробиці

Хоча за офіційною статистикою поліції через технічні несправності стається менше 1% ДТП, обов’язковий техогляд все…

18.05.2024

Volkswagen та Renault не зійшлися в думках: бюджетний електромобіль під загрозою

Volkswagen і Renault припинили переговори про спільну розробку доступного електромобіля на базі Twingo, повідомили джерела.…

18.05.2024

Електро-Creta від Hyundai потрапила до об’єктивів фотошпигунів

Бестселер Hyundai в сегменті кросоверів (Creta) готується до того, щоб стати одним з автомобілів, що…

18.05.2024

У Європі розпочався продаж оновленого кросовера Ford Puma

В Іспанії вже оголошено ціни на новий Ford Puma 2024 року. Компанія відкрила конфігуратор для…

18.05.2024

Електричний пікап Toyota таки стане серійним

Японський електричний пікап Toyota Hilux EV таки стане серійною моделлю. Представлений наприкінці 2022 року електричний…

18.05.2024