Аналітики передбачили зростання акцій Tesla до $ 3000

0
113

Акції Tesla можуть подорожчати майже в п’ять разів, до $ 3000 в 2025 році, а за найоптимістичнішим сценарієм – до $ 4000, прогнозує інвестиційна компанія Ark Invest. Вона сподівається на швидкий розвиток сервісу самоврядних таксі від Tesla і масштабування страхового бізнесу .

Інвестиційна компанія Ark Investment Management спрогнозувала акцій Tesla зростання до $ 3000 в 20205 році в базовому сценарії, йдеться в огляді організації. У самому оптимістичному випадку Ark Investment допускає зростання паперів до $ 4000 за штуку, в песимістичному сценарії – до $ 1500. Імовірність кожного з крайніх сценаріїв Ark Invest оцінила в 25%. У п’ятницю ввечері паперу Tesla закінчили торги на рівні $ 654,87. При реалізації оптимістичного випадку капіталізація Tesla складе майже $ 3 трлн, порахував Bloomberg.

Компанія очікує, що до 2025 року продажі автомобілів Tesla виростуть як мінімум в 10 разів, а в кращому випадку – в 20, до 10 млн машин. У 2020 році компанія реалізувала майже 0,5 млн машин. Одночасно інвестиційна компанія прогнозує зниження вартості автомобілів. Якщо в 2020 році вона становила близько $ 50 000, то в кращому сценарії вона за чотири роки опуститься до $ 36 000. Ark Invest додала в модель страхової бізнес Tesla і прогноз для сервісу самоврядного таксі. Крім того, підвищила ймовірність досягнення компанією повністю автономного водіння протягом п’яти років.

У страховому бізнесі Tesla може досягти маржинальність вище середньої завдяки «високо деталізованої інформації про водіння» , яку збирає компанія зі своїх автомобілів, вважає ARK Invest. Tesla запустила страхові пропозиції в партнерстві з традиційними страховиками в серпні 2019 року, але до цих пір вони доступні тільки в Каліфорнії. ARK Invest впевнена, що в найближчі роки Tesla зможе розширити зону присутності свого страхового пропозиції.

Роботаксі ж може при оптимістичному сценарії додати до операційного прибутку Tesla додаткові $ 20 млрд в 2025 році, випливає з прогнозу ARK. В рамках підготовки Tesla може спочатку запустити сервіс таксі з водіями-людьми, щоб налагодити вигідний потік виручки. ARK оцінила шанси Tesla запустити повністю автономне управління своїми автомобілями до початку 2025 року в 50%, піднявши їх з 30% в своєму торішньому огляді.

ARK Investment Management заснувала інвестор Кеті Вуд, яка входить в список найзаможніших жінок, які самі побудували свою кар’єру, за версією Forbes. Журнал оцінив її особистий статок в $ 250 млн. Вуд переконана прихильниця Tesla, її фонд володіє великою часткою в компанії і збільшив її в лютому, коли акції Tesla впали, зауважив Bloomberg. Прогноз навіть в $ 3000 – сильно вище, ніж у інших аналітиків, написало агентство: воно знайшло максимальну оцінку в $ 1200 за акцію.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!