Німці відмовляються працювати на заводі Tesla

0
210

У компанії Tesla Ілона Маска виникли складності з наймом топ-менеджерів і інженерів в Німеччині, хоча автогігант пропонує величезні зарплати (до 357 тисяч доларів), пише Business Insider.

Tesla добудовує завод під Берліном, компанія планує почати випуск моделі Model Y вже в червні цього року. Однак більшість з 350 вакансій, пов’язаних з розробкою і виробництвом батарей, залишаються вакантними.

Німці відмовляються працювати в Tesla, тому що компанія Ілона Маска є новачком на ринку праці країни , – пояснюють експерти.

Кандидатам готові платити зарплату в розмірі від 148 до 238 тисяч доларів. Tesla навіть пропонує заробіток в 357 тисяч доларів (без урахування преміальних виплат) за одну з керівних посад, але бажаючих поки немає. Ще одна проблема полягає в тому, що в Німеччині не вистачає фахівців в області акумуляторних батарей.

Це вже друга фабрика Tesla в Європі – перша знаходиться в Нідерландах, де відбувається великовузлове складання Tesla Model S. Однак для Європи нова Tesla Gigafactory в Німеччині стане першим повноцінним заводом з виробництва електромобілів, електродвигунів і акумуляторів для них. Почати планується з Tesla Model Y, перші екземпляри якої повинні зійти з нової лінії вже в червні.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!