Майбутній електрокар Tesla може коштувати менше 5 тис. доларів

0
730

Передбачається, що Tesla вже працює над створенням електрокара, ще більш доступного, ніж Model 3, з прогнозованою роздрібною ціною приблизно 25000 доларів.

За словами Адама Джонас, аналітика Morgan Stanley, Tesla може представити доступний електромобіль вартістю менше 5000 доларів.

Джонас не повідомляє чітких термінів, коли цей наддоступний електромобіль з’явиться на ринку.

«Грунтуючись на наших частих обговореннях з OEM-виробниками, постачальниками та експертами в області електромобілів, ми зовсім не здивуємося, побачивши, що ціни на багато електромобілі в кінцевому підсумку впадуть до рівня нижче 5 тисяч доларів за одиницю», – сказав Адам Джонас.

Джонас і його команда стверджують, що вся справа в економії за рахунок масштабу, яка є основним принципом мікроекономіки. В автомобільному сегменті такий підхід застосовується не вперше, і характерним прикладом є історія Генрі Форда і його виробничої лінії.

Поточна ситуація з електромобілями не сильно відрізняється.

У міру того, як компанії набувають досвід проектування і виробництва електромобілів і виробляють їх у великих обсягах, аналітики прогнозують, що кількість деталей, необхідних для всього транспортного засобу, може в якийсь момент в майбутньому впасти з позначки в 10000 або близько того сьогодні до приблизно 100 (або навіть менше).

«Ми вважаємо, що в недалекому майбутньому автомобіль внутрішнього згоряння може бути настільки дорогим в покупці і обслуговуванні, що буде надзвичайно важко виправдати його зберігається роль в екосистемі мобільності», – припустили аналітики.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!