У закон про розмитнення “євроблях” хочуть внести зміни

0
127

Народні депутати можуть до другого читання посилити норми закону про митне оформлення “євроблях”.

Про це повідомляє Тelegram-канал Адвокат Права.

Як повідомляється, на цьому тижні голова профільного комітету з питань митної політики і податків Данило Гетманцев запропонував обмежити строк пільгового розмитнення “євроблях” терміном на 3 місяці замість півроку, як сьогодні записано в законопроєкті.

Крім того, Гетманцев пропонує обмежити дію закону тільки на легкові автомобілі, а вантажівки і мотоцикли виключити зі списку.

Також, як повідомляється, запропоновано вести ще зміни:

обмежити можливість пільгового розмитнення автомобілей, які відповідають екологічним нормам не нижче Євро-2, тобто виготовлені не раніше 2007 року;
розмитнювати за пільговими ставками тільки автомобілі, які в’їхали до України до 31 грудня 2019 (у нинішній редакції законопроєкту – до початку 2021).
Які правки народні депутати залишать в законі, а які вирішать не брати, буде вирішено шляхом голосування в залі Верховної Ради під час обговорення цього законопроєкту в другому читанні.

Коли це станеться, поки невідомо.

Нагадаємо, Верховна Рада схвалила в першому читанні законопроєкти № 4643-д і № 4644-д. Вони передбачають 180 днів пільгового періоду розмитнення для власників авто на єврономерах. При цьому митне оформлення “євроблях” збираються проводити без урахування вартості автомобіля та сплати ввізного мита.

Втім, самі “євробляхери” вимагали на мітингу під будівлею парламенту прийняття іншого законопроєкту. Вони хочуть повного скасування акцизу для всіх легкових авто.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!