Новини

Названо 10 автоновинок, які поки що не потрапили до України

Share

Далеко не всі автомобільні новинки потрапляють в Україну. І мова не лише про якісь екзотичні моделі. Іноді буває, що навіть популярні в Європі машину у нас або не з’являються зовсім, або доїжджають з великим запізненням.

Зазвичай така ситуація складається з електромобілями. Поки що переважна кількість виробників не наважується виводити на український ринок недешеві «електрички». Іноді ж причина полягає у попиті. Для прикладу: в Україні погано купують хетчбеки. Тож компанії не поспішають привозити їх до нас.

До добірки MMR увійшли моделі, які вже продаються в Європі, а ось в Україні навіть ще не анонсовані. Але це не означає, що вони не будуть продаватися у нас у майбутньому. Ми лише констатуємо, що виробник з якихось незрозумілих причин не поспішає балувати українців цікавими новинками.

Nissan Juke

Друге покоління Nissan Juke дебютувало ще у 2019 році. Автомобіль вже давно продається в Європі. А ось в Україні його немає навіть на офіційному сайті компанії. Це виглядає ще більш дивно, якщо врахувати, що на тому ж сайті вже відображається електричний кросовер Nissan Ariya, який ще невідомо коли надійде у продаж.

У порівнянні з попередником новий Juke став більше. Приріст в габаритах позитивно позначився на просторості салону. Крім того, у новинки на 20% більший багажник: заявлений обсяг – 422 літра.

Виробник обіцяє якісніші матеріали оздоблення, розширені можливості персоналізації і нові комфортні передні крісла, обшиті комбінованою шкірою.

Peugeot 208

З Peugeot 208 теж відбуваються дивні речі. Попереднє покоління було презентовано в Україні. Але після зміни поколінь на початку 2019 року модель зникла з сайту місцевого представництва. І тут теж є дивно ситуація: французи вже навіть анонсували в Україні електричну версію кросовера Peugeot 2008. А ось хетчбек до українських покупців доїхати не може.

Минулого року європейці визнали 208-й кращим автомобілем року. Дизайн моделі нового покоління став більш спортивним. Досягнуто це за рахунок зміщення лобового скла до задньої частини, що візуально подовжило капот.

Салон оформлено у стилі i-Cockpit. Це триярусна структура з 3D-приборки, верхня частина якої відображає дані в «голографічній формі».

Volkswagen ID.3

В грудні 2020 року Volkswagen ID.3 став найпопулярнішим електромобілем у Європі. Але в Україну його досі не привозять. В представництві компанії пообіцяли, що новинка таки з’явиться у нас, але поки що невідомо, коли. Відомо лише, що точно не цього року.

Хетчбек ID.3 отримав електромотор, встановлений на задній осі, і комплект батарей під днищем. Акумулятори інтегровані в силову структуру кузова. Трійка в назві електромобіля вказує на третій розмірний клас за європейською класифікацією – той самий, до якого відноситься і Volkswagen Golf.

Модифікація 1st оснащується електромотором потужністю 204 кінські сили і батареєю ємністю 58 кіловат-годин. Запас ходу електромобіля складає 424 кілометри.

Renault ZOE

У 2016 році Renault презентувала свій перший електромобіль в Україні – ZOE. Але потім новинка зникла з офіційного сайту представництва. У 2019-му компанія обновила модель. Проте після оновлення електрокар до України так і не повернувся.

Після оновлення запас ходу електромобіля збільшився з 317 до 390 кілометрів (по циклу WLTP). Повністю батареї можна зарядити за 9 годин 25 хвилин. Години зарядки вистачить, щоб проїхати 126 кілометрів. Півгодини «заправки» на 50-кіловатній станції забезпечать запас ходу приблизно на 150 кілометрів.

Skoda Enyaq

У 2020 році Skoda презентувала свій перший електричний кросовер – Skoda Enyaq. І вже точно відомо, що найближчим часом ця новинка в Україні не з’явиться. Як пояснили в місцевому офісі «Шкоди», моделі Enyaq немає серед запланованих презентацій на 2021 рік.

Базовий Enyaq комплектується батареєю ємністю 55 кіловат-годин, яка живить 148-сильний електромотор і забезпечує запас ходу на рівні 340 кілометрів за циклом WLTP. Такий кросовер розганятися до 100 кілометрів на годину за 11,7 секунди.

Більш потужна версія розвиває 179 кінських сил і оснащується батареєю на 62 кіловат-години. Запас ходу – 390 кілометрів.

Топовий варіант має електромотор потужністю 204 кінські сили і батарею ємністю 82 кіловат-години. На одній «заправці» такий електрокар проїжджає 510 кілометрів.

Volvo XC40 Recharge

Volvo вже давно «лякає» своїх шанувальників тим, що переведе весь свій модельний ряд на електрику. Однак перший електромобіль марки з’явився у продажу лише в 2020 році. Це електрична версія міського кросовера Volvo XC40, який отримав приставку Recharge.

Електромобіль оснащений батареєю на 78 кіловат-годин, що дозволяє йому проїжджати на одному заряді 425 кілометрів.

В Україні ця модель найближчим часом не з’явиться. Принаймні до кінця 2021 року.

Honda e

Honda e – мабуть, найцікавіший електромобіль у нашій добірці з точки зору дизайну. Але українцям побачити його поки що не «світить». Принаймні в у офіційних дилерів Honda.

В Європі Honda пропонує на вибір один з двох електромоторів: потужністю 136 і 154 кінських сил. Батарея ємністю 35,5 кіловат-години забезпечує електрокару пробіг без підзарядки близько 220 кілометрів.

За допомогою швидкісної станції акумулятор можна наповнити до 80% за 30 хвилин.

Toyota Yaris Cross

У квітні 2020 року Toyota представила маленький гібридний кросовер на базі Yaris, який отримав позначення Cross. Новинку вже можна купити в Європі. А ось в Україні вона чомусь не з’явилася досі.

Інтер’єр Yaris Cross стилістично схожий на свого «батька», проте в кросовері інакше розташовані прилади, змінилося оформлення центральної консолі і дверних вставок, а також вперше з’явилася можливість скласти спинку заднього дивана в пропорції 40:20:40.

Кросовер оснастили гібридною силовою установкою, до складу якою входять 1,5-літровий бензиновий турбодвигун, електромотор і літій-іонні батареї. Сумарна віддача – 116 кінських сил.

Kia Telluride

У 2020 році Kia Telluride був визнаний кращим автомобілем в світі. На жаль, в Україні поки цей кросовер не продається офіційно. І українцям важко зрозуміти, чи заслужив цей автомобіль на перемогу. То ж, доведеться нам повірити почесному журі конкурсу, до якого входять 86 журналістів з усього світу.

Telluride дебютував на початку 2019 року. Під капотом кросовера 3,8-літрова атмосферна «шістка» потужністю 295 кінських сил, яка поєднується з 8-ступінчастим «автоматом».

Стандартно модель пропонується тільки з переднім приводом. Однак в якості опції можна замовити повнопривідну трансмісію.

Ford Explorer

Ford Explorer – популярний автомобіль в США, який колись був повноцінним позашляховиком. Однак з часом «докотився» до статусу кросовер. Його можна купити в Європі. Але в Україні він чомусь не продається.

У 2019 році дебютувало нове покоління Explorer. Автомобіль отримав трансмісію з п’ятьма профілями роботи. В оснащення кросовера увійшли посилені гальмівні супорти, адаптивний круїз-контроль з функцією розпізнавання дорожніх знаків і система аварійного гальмування.

Крім того, в списку обладнання – точка доступу Wi-Fi з одночасним підключенням до 10 пристроїв, бездротова зарядка для смартфонів і аудіосистема з 14 динаміками і сабвуфером.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Оновлений Geely Atlas відкрився на шпигунських знімках

Оновлений Geely Atlas сфотографували без камуфляжу. Кросовер Atlas, відомий у Китаї як Boyue L, змінив…

03.05.2024

BMW прогнозує спад продажу дизельних автомобілів

У BMW вважають, що продажі дизельних автомобілів продовжуватимуть падати. Це пов'язано з тим, що правила…

03.05.2024

Українські поліцейські отримали новенькі кросовери Mazda (Фото)

Уряд Франції виявив підтримку українській поліції, передавши силовому відомству 13 нових автомобілів марки Mazda. Цей…

03.05.2024

Єврокомісія вимагає більше даних від китайських автовиробників

Європейська комісія попередила трьох китайських виробників електромобілів про те, що вони надали недостатньо інформації щодо…

03.05.2024

Як водіям у “Дії“ отримати копії документів

За допомогою функції «шеринг» ви можете надіслати в необхідні установи не тільки копії своїх документів,…

03.05.2024

З 4 травня учбові транспортні засоби позначатимуть по-новому

Як раніше писала «Судово-юридична газета», Кабмін опублікував нові зміни до Правил дорожнього руху, які внесені постановою від…

03.05.2024