Renault анонсував бюджетний кросовер всього за $7500

0
880

Концерн Renault готується до продажу недорогого кросу Kiger, який призначений для індійського авторинку. Його вартість – $7500 в перерахунку за нинішнім курсом. Дебютні серійні екземпляри автомобіля дісталися до дилерських центрів бренду.

Масову варіацію Renault Kiger презентували в кінці січня нинішнього року. Міні-крос сконструювали виключно для країн, що розвиваються, як «ультрабюджетний». При розробці екстер’єру розробники домагалися, щоб він виявився більш габаритним і солідним, ніж є насправді.

Kiger сконструйований на архітектурі CMF-A +, яка раніше вже використовувалася для паркетників Nissan Magnite і Renault Triber. У довжину крос вийшов на 3991 мм, щоб отримати пільги з транспортного податку. Ширина вийшла на 1750 мм, висота дорівнює 1600 мм, база коліс – 2500 мм.

Автомобіль буде вироблятися з бензиновими 1-літровими моторами: в атмосферній варіації він генерує 72 кінських сил, а з турбованим наддувом – 100 кінських сил. Перший агрегат буде функціонувати з МКПП на 5 ступенів або «роботом», другий мотор – з «механікою на 5 ступенів» або варіатором.

Привід доступний тільки передній, трансмісія 4×4 не передбачається навіть в максимальній комплектації. При цьому на бездоріжжі допоможе високий кліренс в 205 міліметрів.

Складальний процес налагоджений на індійському підприємстві бренду. За модель збираються отримати від 550 до 950 тисяч рупій ($7500-12 700).

Наразі міні-крос реалізується виключно в автосалонах Індії. До кінця року модель з’явиться і на інших авторинках світу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!