Середній власник електромобіля проїжджає вдвічі менше, ніж інші водії

0
113

Вивчення звичок водіїв електромобілів показує, що вони проїжджають в середньому 8,5 тис. Км на рік. З іншого боку, їх власники дійсно ними задоволені і куплять їх знову.

Власники електромобілів проїжджають на своїй машині приблизно вдвічі меншу відстань, ніж середній водій. Принаймні, такі дані містяться в результатах нового дослідження, проведеного вченими, які працюють в Національному бюро економічних досліджень (NBER). Ці результати засновані на розрахунках, в яких враховується збільшення споживання енергії будинками в Каліфорнії, де є електрокари.

Автори дослідження не проводили опитування серед водіїв електромобілів. Також вони не перевіряли показання одометра через дилерів або іншими методами. Вони визнають, що отримання такої інформації було б краще, але ці цифри знаходяться «всередині самих транспортних засобів» і що автовиробники продовжують стягувати плату за конфіденційну інформацію «з-за стратегічних ділових інтересів і міркувань конфіденційності».

Таким чином, в якості обхідного шляху дослідники з університету Чикаго, Каліфорнійського університету в Девісі і Каліфорнійського університету в Берклі взяли свої оцінки на основі вибірки приблизно 10% лічильників електроенергії для житлових будинків від Pacific Gas & Electric (всього 362 945 сімей). Потім ці показники лічильників порівнювалися з реєстраційними записами електромобілів з 2014 по 2017 рік, і адресами, за якими був зареєстрований електромобіль – в цілому 57 290 електромобілів. Після цього були проведені розрахунки і з’ясувалося, скільки додаткової енергії було використано. Результат склав 0,12 кВт / г в годину, або 2,9 кВт / г в день.

У дослідження також було включено офіційне енергоспоживання транспортних засобів в км на кВт / год енергії, що витрачається, і всі ці цифри потім були використані для оцінки того, скільки електрокари проїжджали в рік.

Для автомобільної промисловості в цілому цікаво розглянути висновок дослідження про те, що електромобілі НЕ проїжджають такі відстані, як автомобілі з бензиновим двигуном. За словами авторів, це «піднімає важливі питання про те, що технологія може замінити переважна більшість поїздок, в яких в даний час витрачається бензин». Автори кажуть, що їх результати показують, що «електромобілями не так легко замінити бензинові автомобілі, як вважалося раніше».

Нове дослідження Plug In America (PIA) дає уявлення про те, як задоволені своїми машинами власники. З’ясувалося, що 96% власників EV розглядають можливість придбати електрокар в якості свого наступного автомобіля, а можливість зарядки автомобіля дешево у власному будинку був другим фактором на користь подальшого вибору екологічно чистого транспорту.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!