Названі найпопулярніші кольори автомобілів в 2020-му році

0
96

Концерн BASF опублікував підсумки власного дослідження, яке присвячене кольорам машин. За даними аналітиків концерну, яскраві відтінки стають більш затребуваними, але традиційні ахроматичні кольори поки не здають лідируючих позицій.

В Європі, Африці і на Близькому Сході, як і раніше, найпопулярнішим кольором є білий – в цей відтінок пофарбовані 28% всіх проданих машин. Далі йдуть сірий і чорний кольори. В Азіатсько-Тихоокеанському регіоні білий колір ще популярнішим – 48% пофарбованих авто.

Аналітики також відзначають збільшення різноманітності відтінків одного і того ж кольору. Так, в минулому році сірий колір використовувався в 140 варіантах, і це тільки 2-й по варіативності результат. На 1-му місці за різноманітністю знаходиться синій колір, який представлений в 160 варіаціях. Крім того, синій виявився затребуваним кольором серед відмінних від білого, сірого і чорного.

Така ж ситуація серед яскравих кольорів спостерігається і на авторинку Північної Америки – там слідом за синім популярність набирає червоний і зелений. Покупці, які раніше вибирали бежевий або коричневий, зараз вже придивляються до більш холодних відтінків.

Водії з Південної Африки більше вибирають сірі і сріблясті відтінки. Лідером тут, як і в інших регіонах є білий колір (39% пофарбованих авто), проте затребуваність варіацій на тему сірого вище, ніж в інших місцях планети. В цілому ж частка монохромних кольорів тут – 87%.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!