Які автомобілі виробляють в Україні станом на 2021 рік

0
301

Головною автомобільної новиною цього тижня стало, мабуть, оголошення про початок виробництва двох моделей Kia в Україні. Подія знакова, але, треба сказати, що корейська марка не єдина, хто виробляє легковика в нашій країні.

«АвтоПортал» склав список автомобілів, які виробляються в Україні станом на 2021 рік.

Kia

Завод: ЗАЗ (Запорізький автомобільний завод), Запоріжжя

Компанія Kia випускає в Україні седан Rio Sedan і кроссоверний хетчбек Rio X. Обидві машини оснащуються на вибір 1,4 і 1,6-літровими бензиновими моторами, «механікою» і «автоматом». Є як базові, так і багаті комплектації. Що ж стосується Ріо Ікс, він добре підходить для українських доріг – за рахунок кліренсу в 195 мм. Rio Sedan коштує майже 15 200 доларів, а кросовер хетч – 16 000.

Renault

Завод: ЗАЗ (Запорізький автомобільний завод), Запоріжжя

Renault виробляє в нашій країні всього одну модель – кросовер (крос-купе) Arkana. Автомобіль доступний з 1,3 або 1,6-літровим бензиновим двигуном на вибір. Трансмісія – МКПП, АКПП, привід – передній або повний. Ціни варіюються від 18,5 тис. До 29,7 тис. доларів.

Lada

Завод: ЗАЗ (Запорізький автомобільний завод), Запоріжжя

Модельний ряд Лада українського складання представлений аж чотирма машинами. Це седани Granta і Vesta, пасажирський універсал Largus, кроссоверним хетчбек XRay і крос-універсал Vesta SW Cross. Всі автомобілі в базі йдуть на 5-ступінчастою механіці і споряджаються 1,6-літровими моторами потужністю від 87 до 106 к.с. (В залежності від моделі автомобіля). Найдешевшою Ладою в Україні є Granta – вона коштує від 7,8 тис. Доларів, а найдорожчою – універсал Vesta SW Cross – така машина оцінена від 12,9 тисяч.

Skoda

Завод «Єврокар», Закарпатська область

Втім, Skoda теж випускає в Україні чотири моделі: хетчбек Fabia, кросовери Karoq і Kodiaq, а також флагманський ліфтбек Superb. Найдоступнішим пропозицією з усіх є Фабія: хетчбек зі скромним 1,0-літровим мотором на 95 сил і механічною коробкою коштує 13,6 тис. доларів. Далі йде компактний SUV Карок, ціни на який стартують від 22 350 доларів (база – 1.4 на 150 сил і АКПП), за ним відразу ж слід середньорозмірний Кодьяк, за якої просять від 28,5 тис. доларів (за такі гроші чехи пропонують версію з 2,0-літровим дизелем на “механіці”). Ну а замикає лінійку Суперб з мінімальним цінником в 33 тис. доларів (бензин 2.0, «автомат»).

Варто відзначити, що в Україні немає повноцінного виробництва легкових автомобілів, і всі вищевказані легковика випускають в нашій країні методом великовузлового, тобто “викрутки” збірки. Готові машинокомплекти поставляють на заводи, після чого їх збирають воєдино. Фактично, такі автомобілі складно вважати зробленими в Україні, але юридично – цілком можна, оскільки їм присвоюється український VIN-код.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!