Новини

Новий Renault Duster показав високий рівень безпеки

Share

Як повідомляє прес-служба французької марки, компанія Renault в ході підготовки до серійного випуску нового кросовера Duster провела широку програму внутрішніх випробувань, яка включає в себе сотні різних тестів: лабораторних, стендових, а також пробеговие та інших.

Відзначається, що однією з обов’язкових процедур є випробування рівня захисту водія і пасажирів при фронтальному зіткненні. Тестування проводиться за внутрішньою методикою групи Renault ODВ65 , згідно з якою машина на швидкості 65 км / год врізається в бар’єр, що деформується, що складається з алюмінієвих сот і імітує передок легкового авто. При цьому зона перекриття становить 40%, що дозволяє зімітувати найпоширеніший в реальному житті кософронтальний удар. У салоні автомобіля знаходяться пристебнуті манекени, датчики на них фіксують перевантаження, які діють під час удару на голову, шию, груди, коліна, стегна і гомілки водія, а також переднього пасажира.

Методика і оцінка внутрішнього краш-тесту під назвою ODB65 практично повністю ідентичні методикою ARCAP , але швидкість зіткнення вище: 65 проти 64 км / год. Для тестування кросовера Renault Duster спеціально була обрана модифікація з дизельним мотором і повним приводом, маса якої перед ударом склала 1663 кг, що значно важче базової версії.

Прес-служба французької марки зазначає, що новий кросовер Duster вийшов на новий рівень в плані якості та безпеки. Він обзавівся абсолютно новим кузовом з міцною силовою структурою і широким застосуванням високоміцних і надміцних сталей, а також шістьма подушками безпеки. В результаті удару, який проводився на полігоні в Тольятті, все системи кросовера спрацювали штатно, подушка безпеки відкрилася вчасно, при цьому голова водія потрапила точно в центр подушки безпеки, манекен не торкнулася твердих частин кузова. Згідно з даними, отриманих з датчиків, тестування показало високу «зелену» ступінь захисту в області голови, шиї, стегон, а також колін водія і пасажира.

Для визначення фінального результату до вимірів безпеки манекенів додають аналіз силової структури кузова, в разі порушень якого можуть бути зняті кілька балів. Після удару лобове скло кросовера залишилося цілим, а водійські двері без труднощів відкрилася. Експерти відзначили і відмінну поведінку структури кузова: зняли зовнішній контур, проаналізували стан внутрішніх підсилювачів і констатували відсутність втрати структурної цілісності оновленої моделі Renault Duster .

Згідно внутрішньою методикою ODB65 за критеріями манекена новий кросовер Renault Duster отримав результат 14,55 бала з 16 можливих. Це означає, що будь-яка версія моделі може розраховувати на вищий рейтинг – чотири зірки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Jaguar представив прощальний F-Pace напередодні переходу на електромобілі

Jaguar відзначає завершення доби свого розкішного позашляховика F-Pace випуском спеціальної версії 90th Anniversary Edition. Ця…

17.05.2024

Сервісні центри МВС відновили послугу щодо замовлення індивідуальних номерних знаків

Міністерство внутрішніх справ України повідомило, що популярні серед водіїв індивідуальні номерні знаки знову доступні для…

16.05.2024

Volkswagen оголосив грандіозні знижки на свій електромобіль

Головна автомобільна новина для ринку США: покупка Volkswagen ID.4 2023 зараз може стати відмінною угодою…

16.05.2024

Renault показала 300-сильний гібридний Rafale

Лінійку флагманського Renault Rafale 2024 поповнила топова спортивна версія E-Tech 4x4 300 HP. Купе-кросовер є найшвидшою…

16.05.2024

Honda готує сім нових електромобілів

Компанія Honda розповіла про плани щодо розвитку свого електричного напрямку. З 2026 року почнеться глобальне…

16.05.2024

Nissan хоче відродити позашляховик XTerra: як він може виглядати

У світі знову спостерігається попит на рамні позашляховики, що змушує багатьох автовиробників не тільки не…

16.05.2024