Відсутність страховки на авто: яким буде штраф

0
1652

Автомобілі в Україні повинні бути застраховані. Якщо у водія неоформлене страхування ОСАЦВ, йому доведеться заплатити штраф. Як повідомляє  BAGNET , про те, який штраф доведеться віддати власнику транспортного засобу.

ОСЦПВ – це обов’язкове страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів. Тобто, в разі ДТП з вини власника поліса, за завдані збитки буде платити не господар авто, а страхова компанія. Оформляти поліс необхідно щороку, інакше можна отримати штраф.

Штрафи за відсутність страховки в Україні в 2021 році: 

Згідно ст. 126 КУпАП за відсутність обов’язкової страховки або ж її несвоєчасне оформлення автолюбителю загрожує штраф в розмірі  від 25 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів  громадян, а саме:

  • 850 гривень – якщо поліс прострочений більш ніж на п’ять днів або зовсім не оформлений.
  • 425 гривень – якщо ОСЦПВ оформлено, але не може бути пред’явлено співробітнику поліції. В такому випадку водіям рекомендують оформляти електронний варіант або зробити копію поліса;

Бувають ситуації, коли водій не згоден з виписаним йому штрафом. В такому випадку необхідно звернутися в суд. І, якщо водієві вдасться довести незаконність виписаного штрафу, суд прийме позитивне рішення.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!