Китайці приступили до продажів найдешевшого електромобіля у світі

0
1311

Китайська компанія Changan приступила до продажів електрокара BenBen E-Star в спрощеній варіації National Edition. Стандартний варіант Xindong здивував цінником: подібний хетчбек коштує від 29 800 юанів (4 700 доларів).

Електрокар Changan BenBen E-Star – компактний сіті-кар, який можна порівняти за наслідками з Hyundai Getz. Довжина китайського хетчбека – 3730 міліметрів, колісна база – 2410 міліметрів, обсяг багажного відділення – 147 літрів. Шасі максимально просте: спереду – стійки McPherson, ззаду – балка, задні гальма барабанні.

У надбюджетний варіанті National Edition розробники Changan економили на всьому: під скорочення потрапили світлодіодні фари і денні ходові вогні, подушки безпеки, кондиціонер, а також електрорегулювання дзеркал. Модного салону з віртуальної панеллю приладів і сенсорним екраном мультимедіасистема діагоналлю 10,25 дюйма у BenBen E-Star National Edition нас не здивують .

Під капотом стандартного BenBen E – Star National Edition Xindong за 29 800 юанів електромотор з віддачею 41 л. с. (150 Нм), під підлогою розташовується літій-залізо-фосфатна батарея ємністю 23,38 кіловат-години. Бюджетний Changan може пройти без підзарядки до 150 км по циклу NEDC і розігнатися до 101 км / г.

У списку стандартних опцій BenBen E-Star National Edition електросклопідйомники, центральний замок, антиблокувальна система гальм, система контролю тиску в шинах. Компанія підкреслює, що пропозиція на електрокари дешевше 30 тисяч юанів обмежена, проте не називає тираж самої варіації National Edition Xindong.

Більш модернізовані BenBen E-Star National Edition в варіації Xinyue будуть випускати не обмежена. Подібний електромобіль стоїть от 39 800 юанів (468 тисяч рублів) і відрізняється в першу чергу силовим агрегатом. Передню вісь приводить в рух 75-сильний (170 Нм) електромотор, клієнт має право вибирати між літій-залізо-фосфатного батареєю на 31,18 кіловат-години або літій-іонної тернарной батареєю ємністю 32,2 кіловат-години.

Фірма Changan поки не збираються реалізовувати надбюджетніші електромобілі BenBen E-Star National Edition за межами Піднебесної, і це зрозуміло, адже без істотних модернізацій сіті-кари не будуть відповідати вимогам пасивній безпеці.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!