Нова технологія Microsoft дозволить відмовитися від протитуманних фар

0
107

В майбутньому автомобілі можуть позбутися протитуманних фар (ПТФ): Microsoft запатентувала систему, яка за допомогою доповненої реальності допоможе водієві краще бачити в тумані.

В описі принципу роботи технології вказується, що зображення виводиться на окуляри доповненої реальності, однак для цього можна також використовувати проекційні дисплеї (Heads-Up Display, HUD), які отримують все більш широке поширення в автомобілях.

Суть роботи системи зводиться до наступного. Комп’ютер бере зображення з працюючих в короткохвильовому інфрачервоному діапазоні (SWIR) камер, обробляє його і виводить на окуляри доповненої реальності або HUD. Завдяки цьому об’єкти, частково або повністю приховані туманом, димом, снігом або дощем, отримують більш контрастні обриси.

Поки проекційні дисплеї в автомобілях використовуються в основному для виведення показань спідометра і вказівок навігаційної системи. Однак технологія доповненої реальності вже доступна в деяких моделях. Наприклад, новий Mercedes-Benz S-Class W223 отримав таку систему . Екран вміє малювати динамічні підказки навігатора і комплексу безпеки, підсвічуючи повороти, край проїжджої частини і габарити інших автомобілів.

Якщо водій зможе добре розглянути приховані в тумані об’єкти, то ПТФ просто не будуть потрібні. З іншого боку, деякі виробники вже не перший рік вбудовують їх функцію в фари. Тобто з недавніх пір відсутність «противотуманок» свідчить не тільки про бідність комплектації, а й про її багатство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!