Українським водіям розповіли про нові штрафи

1
848

Народні обранці захотіли навести порядок на паркувальних місцях для водіїв інвалідів. Для цього ініціативною групою був розроблений відповідний законопроект, який передбачає покарання для несоблюдающіх правила громадян. На думку законотворців, стежити за порядком зобов’язані інспектора парковок. Про це пише «Обозреватель» .

Не секрет, що часом деякі відчайдушні автолюбителі займають для своїх машин місця, призначені інвалідам. З такою несправедливістю вирішили боротися депутати Верховної Ради, які запропонували нововведення, згідно з яким штрафувати таких водіїв зобов’яжуть інспекторів з паркування. Це робиться для того, щоб зайвий раз не відволікати поліцію для вирішення проблеми з паркуванням.

Законопроект має порядковий номер 4594. Він зареєстрований у Верховній Раді і має назву «Про внесення змін до статті 219 Кодексу України про адміністративні правопорушення».

За цим документом передбачається, що повноваження інспекторів парковки будуть суттєво розширені.

До речі, зараз в їх обов’язки входить розгляд справ про порушення Правил дорожнього руху. У частинах 1, 3 і 6 ст.122 КУпАП, де передбачена відповідальність за порушення правил стоянки і зупинки.

Також за порушення порядку та правил платного паркування, що передбачається частинами 1, 2 і 8 ст.152-1 КУпАП

У майбутньому законі депутати хочуть дозволити інспекторам парковок за частиною 5 ст.122 КУпАП, займатися місцями стоянок призначеними для інвалідів або машин, які перевозять таких людей. Уточнюємо, що зараз цими питаннями займається поліція.

Автори законопроекту хочуть звільнити поліцію від рішення таких питань. Адже вони зобов’язані займатися більш серйозними справами. Паркувальні інспектора стануть активніше реагувати на такі правопорушення з боку деяких водіїв.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!