Компанія Audi відмовиться від ДВЗ через 10-15 років

Наближається кінець двигунів внутрішнього згоряння.

0
245

Audi хоче, щоб двигун внутрішнього згоряння був повністю виключений з асортименту через 10 – 15 років. Про це повідомляє німецьке видання з посиланням на внутрішні джерела в Audi. Виходячи з опублікованого інтерв’ю з генеральним директором Audi Маркусом Дюсманном, найближчим часом автовиробник оголосить про більш конкретні плани, і наслідки цього плану для дочірніх брендів компанії з Інгольштадта, звичайно, ще належить з’ясувати.

Audi вважається лідером в галузі досліджень і розробок Volkswagen Group і тому може почати з відмови від ДВЗ і повного переходу на електричний привід. Можливо, трохи пізніше з’являться і інші марки Volkswagen. У будь-якому випадку, у фінансовому відношенні Дюсманн, схоже, не дуже стурбований переходом на альтернативні двигуни. У своєму інтерв’ю керівник підкреслює, що захист навколишнього середовища може йти рука об руку з «економічним успіхом».

У найближчі роки ми дізнаємося від Audi багато новин в області електрифікації, включаючи розширення не тільки поточного модельного ряду на базі MEB, а й електромобілі нового покоління. Audi назвала це проектом «Артеміда». В першу чергу, робота над проектом повинна привести до появи флагмана з новітніми технологіями в області електричного і автономного водіння.

Якщо на початку 2030 х років Audi дійсно зупинить виробництво автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння, то в цьому не буде нічого дивного. Адже приблизно в той же час різні країни планують обмежити продаж нових легкових автомобілів з паливним двигуном. Повідомляється, що автомобілі, які поєднують паливний двигун з електричним приводом, «проживуть» трохи довше, приблизно до 2035-2040 років.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!