Експерт розповів, які дороги в Україні будуть платними

1
1159

Днями Кабмін України затвердив тарифи для поїздки по платних дорогах. Швидше за все, платними будуть траси національного значення, які побудують за умовами концесії.

Про це в коментарі ГолосUA повідомив політичний експерт Сергій Биков.

«Мова йде про траси національного значення, які побудують в рамках концесії (за іноземні гроші), але це не будуть траси повністю. Але ходять чутки, що список платних доріг може виявитися ширше, але поки немає причин говорити, що будуть брати гроші за проїзд по дорогах, які побудували за бюджетні гроші. Кажуть, що платною може бути дорога від Борисполя до Полтави, яку вже повністю реконструювали. Або від Дніпра до Кривого Рогу і Миколаєва, Н-11, там ділянки можуть стати платними. Частина дороги М-14 від Херсона до Миколаєва. Перелік платних доріг будуть стверджувати окремою постановою Уряду, якщо в Україні насправді з’являться концесійні дороги », – сказав експерт.

За словами С.Бикова, на платних дорогах також будуть стягувати оплату з некомерційного транспорту.

«Мова йде, в першу чергу, про комерційні перевезеннях пасажирів і вантажів. Плату також будуть брати з мотоциклів з коляскою і легкових автомобілів. До слова, оплата проїзду легкового автомобіля по платній трасі буде, умовно кажучи, за пільговою ціною – 0,023 євро за кілометрів, для комерційного транспорту ціна буде вища », – сказав аналітик.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!