Японія оголосить про заборону на ДВЗ

0
1148

Японські ЗМІ повідомляють, що завтра 25 грудня 2020 року, уряд країни оголосить про заборону продажів нових автомобілів з бензиновими і дизельними двигунами. Заборона вступити в силу з 2035 року. Якщо ця інформація підтвердиться, то жителі Японії виявиться перед вибором: автомобілі на акумуляторах або на водневих паливних елементах.

Кілька місяців тому, прем’єр-міністр Японії Есехіде Суга анонсував план, згідно з яким країна повністю відмовиться від ДВС до 2050 і перейде на енергоносії дозволяють знизити кількість шкідливих викидів в атмосферу.

Згідно з анонсом прем’єр-міністра, Японія дотримуватиметься екологічної стратегії і спрямує свої зусилля на розвиток індустрії електроенергії отримується з поновлюваних джерел. Уже в 2050 році частка енергії одержуваної з поновлюваних джерел енергії повинна досягти 50-60%. Решта частки енергії буде отримана з атомних електростанцій.

Перед вступом заборони на ДВС в силу, уряд Японії планує запустити кілька проектів стимулювання переходу на електрокари.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!