Новини

Керівництво Volkswagen бачить в Apple гідного конкурента на автомобільному ринку

Share

Ринок електромобілів характеризується тим, що привернув багато нових гравців, які раніше не мали досвіду випуску транспортних засобів. Tesla на їх фоні вже може вважатися «старожилом». Чутки про наміри Apple випустити електромобіль змусили главу Volkswagen висловитися з повагою про потенціал цієї американської компанії.

Як зазначає Bloomberg, генеральний директор німецького автогіганта Герберт Дисс (Herbert Diess) висловив готовність Volkswagen до взаємодії з новими конкурентами, які прискорять трансформацію галузі і принесуть в неї нові компетенції. Маючи на увазі чутки про наміри Apple зайнятися випуском електромобілів, глава Volkswagen шанобливо висловився про «неймовірною капіталізації і майже необмежений доступ до ресурсів» цієї компанії з Купертіно.

Зараз Volkswagen докладає максимум зусиль, щоб не здаватися старомодним на тлі трансформації, якій піддається автомобільна галузь. Величезні кошти вкладаються в розвиток електрифікованих платформ Volkswagen, в наступному році компанія розраховує налагодити масові поставки своїх компактних кросоверів ID.4, що використовують виключно електротягу. У люксовому сегменті автоконцерн теж намагається не відставати від конкурентів, пропонуючи швидкохідний електромобіль Porsche Taycan, а більш доступний і практичний Audi e-tron став одним з небагатьох електромобілів, офіційно пропонованих на російському ринку.

У наступному році Tesla розраховує розгорнути масове виробництво електромобілів в околицях Берліна. Керівництво Volkswagen бачить в цьому конкурентний виклик з точки зору конкуренції на ринку праці. Свої коментарі на запитання про можливість виходу Apple на автомобільний ринок Герберт Дисс завершив словами: «Я вже говорив раніше, що найдорожчою компанією в світі знову повинна стати та, яка надає послуги мобільності. Це може бути Tesla, Apple або Volkswagen ».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія

Останні записи

Лікар назвав головні помилки, які роблять усі водії під час перевезення дітей в авто

Забезпечення безпеки дітей у транспортному засобі має першорядне значення, однак, багато батьків з незнання припускаються…

18.05.2024

Нововведення в обов’язковому техогляді в Україні — подробиці

Хоча за офіційною статистикою поліції через технічні несправності стається менше 1% ДТП, обов’язковий техогляд все…

18.05.2024

Volkswagen та Renault не зійшлися в думках: бюджетний електромобіль під загрозою

Volkswagen і Renault припинили переговори про спільну розробку доступного електромобіля на базі Twingo, повідомили джерела.…

18.05.2024

Електро-Creta від Hyundai потрапила до об’єктивів фотошпигунів

Бестселер Hyundai в сегменті кросоверів (Creta) готується до того, щоб стати одним з автомобілів, що…

18.05.2024

У Європі розпочався продаж оновленого кросовера Ford Puma

В Іспанії вже оголошено ціни на новий Ford Puma 2024 року. Компанія відкрила конфігуратор для…

18.05.2024

Електричний пікап Toyota таки стане серійним

Японський електричний пікап Toyota Hilux EV таки стане серійною моделлю. Представлений наприкінці 2022 року електричний…

18.05.2024