Ілон Маск: запас ходу електромобілів досягне 700 км, далі – 1000 км

0
942

Ілон Маск дав інтерв’ю виданню Bloomberg щодо будівництва нового заводу Tesla у Європі, під час якого дещо розповів про майбутнє електромобілів компанії – зокрема, наскільки зросте їх запас ходу.

За словами Маска, нинішні моделі компанії згодом зможуть долати щонайменше 700 км на одному заряді. Найімовірніше, йдеться про топові версії Long Range, але й більш дешеві автомобілі теж повинні додати у запасі ходу. До речі, зараз найбільш “далекобійним” електромобілем компанії є ліфтбек Tesla Model S Long Range – він проїжджає на одному заряді 658 км.

Що стосується інших моделей, над якими вже ідуть роботи, їхня автономність досягне 1000 км. Першим таким «суперавтономним» автомобілем Tesla стане Roadster другого покоління – це вже підтверджено Маском. Щоправда, випуск нового родстера щоразу переноситься: поки ніщо не вказує на початок його виробництва у 2021 році. Зате він здивує не тільки відмінною автономністю: максимальна швидкість електрокара становитиме 402 км/год, а розгін до 100 км/год займатиме лише 2,1 с.

Крім того, аналогічний запас ходу буде і у вантажівки Semi, про що стало відомо ще раніше.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!