Компанія Toyota готує електромобіль, який заряджається за 10 хвилин

0
115

Як повідомляє видання Nikkei Asia, в 2021 році компанія Toyota планує представити свій перший твердотільний акумулятор для електромобілів з запасом ходу до 500 кілометрів і часом повній зарядці всього 10 хвилин.

Нагадаємо, Toyota почала впритул працювати над твердотільними акумуляторними батареями для електромобілів в 2017 році. Судячи з усього, розробка перебуває на завершальній стадії, так як перший прототип електрокара Toyota з такими батареями обіцяно вже в 2021 році.

Твердотільні акумуляторні батареї мають багато переваг перед звичайними батареями, але при цьому вони набагато дорожче у виробництві. Очікується, що вони почнуть масово з’являтися в електромобілях тільки до 2025 року, а то і пізніше.

Стало відомо, якщо плани Toyota збудуться, то новий твердотільний акумулятор дозволить виробнику вибитися в лідери ринку електрокарів, обігнавши конкурентів.

Нагадаємо, раніше Toyota опублікувала ескіз профілю нового електрокроссовера BZ і розкрила кілька деталей. На основі опублікованих ескізів дизайнери видання «Auto Express» представили, як може виглядати машина. Вперше про новинку було заявлено на початку 2020 го. Тепер Toyota опублікувала ескіз профілю машини і розкрила кілька деталей. Електричний крос буде майже такого ж розміру, як RAV4 , хоча колісна база напевно виявиться довшим, ніж у машини з ДВС, а передній і задній звіси повинні стати коротше.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!