У США з’явилася перша дорога з сонячними батареями

0
611

Пічтрі Корнерс, передмістя Атланти, встановив сонячні батареї на ділянці бульвару, який, за словами прес-служби влади, також служить випробувальної смугою для безпілотних автомобілів. На дорозі використовуються сонячні панелі Wattway виробництва французької дорожньо-будівельної компанії Colas Group. Раніше компанія заявляла, що ці панелі можна наносити безпосередньо на існуюче дорожнє покриття, при тому вони забезпечують зчеплення з дорогою, порівнянне зі звичайними матеріалами для дорожнього покриття.

У 2016 році уряд міста оголосило про плани прокласти тисячокілометрову ділянку доріг за допомогою сонячних батарей Wattway, хоча неясно, наскільки далеко було досягнуто прогресу. Згідно з офіційними даними, дорога з живленням від сонячної енергії в Джорджії буде виробляти понад 1300 кВт / год електроенергії на рік. Ця енергія буде використовуватися для зарядки електромобілів рівня 2 в мерії Пічтрі Корнерс, якій водії зможуть користуватися безкоштовно. Система накопичення енергії, що складається з акумуляторних батарей, здатних накопичувати надлишки, які можна використовувати в нічний час.

Проект був реалізований в партнерстві з The Ray, організацією, яка використовує окремий 30-кілометрову ділянку шосе Джорджії в якості випробувального полігону для нових технологій. Компанія Ray вже протестувала сонячні панелі для установки на цій ділянці шосе.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!