Повернення обов’язкового ТО в Україні: водіїв зупинятимуть для перевірки авто прямо на дорогах

0
673

Нагадаємо, що на сайті Міністерства інфраструктури України триває обговорення законопроекту про повернення обов’язкового техогляду. Воно триватиме до 31 грудня 2020 року.

Дуже цікавою частиною законопроекту є пункт про проведення технічної перевірки транспортних засобів прямо на дорозі. Простіше кажучи, поліція отримає право зупиняти машини для контролю транспортних засобів, без причини.

Крім того, таке право отримає не тільки поліцейські, але і посадові особи центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань безпеки на наземному транспорті. При виявленні порушень, перевіряючі зможуть накласти заборону на слушні експлуатацію транспортного засобу до того, поки не будуть усунуті порушення.

Законопроект передбачає, що водії будуть виконувати розпорядження і вимоги посадових осіб, пред’являти документи і транспортний засіб для перевірки.

Законопроект передбачає штраф за відсутність чинного техогляду в розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів – 1700 гривень на сьогодні.

Джерело:  autotheme

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!