Новини

В Україні змінились деякі правила дорожнього руху

Share

Зміни до правил ПДР, зокрема, стосуються пішоходів, велосипедистів і пасажирів таксі, пише lviv.depo.ua.

Майже тиждень, з 24 листопада, в Україні діють зміни до правил дорожнього руху, які затвердив Кабмін 11 листопада. Зміни до правил ПДР, зокрема, стосуються пішоходів, велосипедистів і пасажирів таксі.

Для водіїв та пасажирів:

Якщо раніше водії та пасажири таксі могли не пристібатися під час руху в населеному пункті, а інструктори з водіння – і за його межами, то тепер всі вони повинні бути пристебнуті. Це правило зобов’язує водіїв таксі забезпечити наявність ременів безпеки як на передньому, так і на задньому сидінні і нагадувати пасажирам про необхідність їх використовувати.

Не пристібатися в населеному пункті дозволяється лише водіям і пасажирам з інвалідністю, якщо це фізіологічно неможливо, а також водіям і пасажирам оперативних та спеціальних транспортних засобів.

Також забороняється змінювати розміри, форму, позначення, колір і розміщення номерних знаків, наносити на них додаткові позначення або закривати їх, вони повинні бути чистими і достатньо освітленими.

Для велосипедистів:

Велосипедистам дозволений рух смугою для маршрутних транспортних засобів. В уряді вважають, що такі зміни розвивають велосипедну інфраструктуру та зменшують травматизм серед велосипедистів. Це пояснюють тим, що громадський транспорт рухається зі швидкістю в середньому 20 км/год, натомість звичайні автівки – 50 км/год. Велосипедисти можуть тепер не лише рухатися, а й зупинятися на цій смузі.

Для пішоходів:

Тепер пішоходи обов’язково мають використовувати світловідбивальні елементи у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості. Це може бути стрічка, наклейка, жилет тощо або одяг, який має світловідбивальні елементи. Раніше така опція була “за можливості”.

Також змінився вигляд трьох дорожніх знаків: “Кінець дороги з удосконаленим покриттям” став називатися “Зміна покриття”; “Вид транспортного засобу” відтепер показує ваговоз ззаду, а не збоку; а “Інформаційна таблиця небезпечного вантажу” став “Табличкою оранжевого кольору” – у буквальному сенсі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: ПДР

Останні записи

Найдоступніший електромобіль Tesla показали у мережі

Найдешевший новий електромобіль Tesla багато покупців очікували за ціною близько 25 000 доларів. Розмови про…

04.05.2024

У Кабміні готують нові правила для водіїв – заборонять продавати авто

Українцям готують зміни правил оптової та роздрібної торгівлі вживаними автомобілями. Зокрема, пропонується запровадити норму, яка…

04.05.2024

Mercedes-Benz пояснив, навіщо потрібний електричний G-Class

Mercedes-Benz пояснив, навіщо потрібний електричний G-Class. Розробка "батарейної" версії позашляховика пояснюється "стратегією зниження ризиків". Керівник…

04.05.2024

Red Bull розсекретив дату дебюту власного гіперкара RB17

У 2025 році після 19 років роботи гоночна команда Red Bull Racing втратить свого геніального…

04.05.2024

Представлений новий недорогий кросовер від Cupra (фото)

Модернізований кросовер Cupra Formentor 2025 модельного року представили під іміджевим брендом, який компанія SEAT створила…

04.05.2024

Без цих документів за кермо не можна: українським водіям загрожують серйозні штрафи

Українські водії перед поїздкою мають бути дуже уважними. Необхідно перевірити, чи є при собі три…

04.05.2024