Volkswagen перестане продавати седан Passat в Європі

0
179

Компанія Volkswagen припинить продажу седана Passat в Європі. Про це в суботу, 28 листопада, повідомляє портал Automotive News Europe.

Нагадаємо, що раніше аналогічне рішення було прийнято щодо Passat для американського ринку, виробництво якого здійснюється в місті Чаттануга, США. За відомостями зарубіжного видання, продажі седана Passat на європейському ринку можуть припинитися в 2023 році.

При цьому Passat в кузові універсал «доживе» до наступної генерації. За припущеннями, Volkswagen Group хоче зупинити продажі седана «Пассат» в Європі через те, що Skoda Superb відбирає у нього продажу завдяки більшій практичності і компонуванні хетчбека.

Агентство також відзначило, що оновлений Superb буде орієнтований на клієнтів з країн Центральної та Східної Європи, де седани все ще популярні, а універсал Passat повинен залучити покупців із Західної Європи. У той же час, зрозуміло, основним суперником Passat є не його чеський аналог, а позашляховики.

Саме тому німецький концерн збирається зосередити увагу на випуску SUV і електромобілів. Крім того, Volkswagen планує прибрати зі своєї лінійки модель Arteon, яка в даний час пропонується в двох типах кузова: ліфтбек і Shooting Brake.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!