Новини

Французький автогігант закриє завод в Європі

Share

Французький автогігант Renault вирішив закрити виробництво автомобілів на одному з підприємств в Європі, незважаючи на опір влади країни. Про це пише Bloomberg з посиланням на заяву керівництва компанії.

Йдеться про підприємство в місті Флен-сюр-Сен у 40 кілометрах від Парижа, на якому за майже 70 років зібрали 20 різних моделей автомобілів. В даний час на його потужностях виробляють електрокар Zoe і Nissan Micra. До 2024 року підприємство збираються перепрофілювати під майданчик з переробки та модернізації автомобілів і акумуляторів. Виробництво електрокарів і автомобілів з Флен-сюр-Сен поступово перенесуть на завод в Дуе.

Проти ініціативи виступають місцеві профспілки. На їхню думку, Renault цілком може поєднувати виробництво у Флен-сюр-Сен з іншими видами діяльності. Крім того, в профспілках порахували, що через п’ять років три чверті електромобілів, які Renault збирається продавати, будуть проводитися в інших країнах. «Renault не може знищити виробничі потужності у Франції і в той же час користуватися державною підтримкою», – йдеться в заяві Французької демократичної конфедерації праці (CFDT).

У травні 2020 року президент Еммануель Макрон представив заходи з відродження згасаючого французького автопрому. Він пообіцяв автовиробникам в обмін на збереження підприємств на території Франції надати їм фінансову підтримку з боку держави в розмірі 5 мільярдів євро під час пандемії коронавируса.

Перепрофілювання виробництва Renault в Флен-сюр-Сен є частиною масштабного плану по оздоровленню компанії. Він має на увазі скорочення близько 4,6 тисячі співробітників у Франції. В цілому Renault планує скоротити близько 14,6 тисячі співробітників по всьому світу, щоб оптимізувати витрати. Останні планується урізати на 2 мільярди євро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Renault

Останні записи

Xiaomi випустила 10 тисяч електромобілів SU7 лише за місяць

Компанія Xiaomi оголосила про випуск 10-тисячного екземпляра електроседана SU7. Як повідомила сама компанія в соцмережі…

30.04.2024

Volkswagen провів анонс цін на оновлену лінійку Golf

Новий Volkswagen Golf , який був представлений на початку цього року, вже доступний для покупців…

30.04.2024

ТОП-10 звуків несправної машини

Якщо машина видає нехарактерні для нормальної роботи авто звуки – це означає, що є несправність.…

30.04.2024

Відбувся офіційний дебют оновленого Mercedes-Benz S-Class 2025 року

Mercedes-Benz вніс мінімальні зміни у зовнішній вигляд і значно збагатив внутрішнє оснащення свого флагмана S-Class…

30.04.2024

Fisker Ocean може виявитися без підтримки через загрозу банкрутства

Fisker , відомий своїм прагненням до новаторства в галузі електромобілів, знову знаходиться в центрі уваги,…

30.04.2024

Коли включення круїз-контролю є небезпечним для автомобіліста

Сучасні автомобілі обладнані безліччю функцій, які спрощують керування і роблять його більш комфортним. Експерт розповів…

30.04.2024