Вартість компанії Tesla перевищила 500 мільярдів доларів

0
48

Капіталізація американського виробника електромобілів Tesla перевищила 500 мільярдів доларів на тлі триваючого ралі акцій компанії, яка допомогла чолі фірми Ілону Маску піднятися на друге місце в списку найбагатших людей світу, свідчать дані торгів.

Станом на 16.40 по Києву акції Tesla дорожчали на 2,96%, до 537,31 долара. Таким чином, капіталізація компанії досягла 509 мільярдів доларів.

Акції дорожчають після того, як аналітик компанії Wedbush підвищив цільову ціну по ним до 1 тисячі доларів. Раніше в листопаді повідомлялося, що акції Tesla увійдуть в індекс широкого ринку S & P 500 у грудні. З початку листопада папери компанії подорожчали на 38%, з 388 доларів за станом на кінець жовтня.

В результаті ралі глава компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск піднявся на другу сходинку в списку найбагатших людей в світі, обійшовши засновника Microsoft Білла Гейтса (127,7 мільярда доларів), свідчать дані Bloomberg Billionaires Index (BBI), що розраховується агентством Блумберг. Стан Маска зросла до 127,9 мільярда доларів. На першому місці залишається засновник Amazon Джефф Безос зі 182 мільярдами доларів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!