Краще за Tesla. Китайці з NIO готують акумулятор з рекордною ємністю

0
266

Китайський стартап NIO розробляє батарею ємністю 150 кіловат-годин, здатну забезпечити запас ходу близько 900 км.

Китайська стартап-компанія Nio Inc., яка випускає електромобілі преміум-сегменту, оголосила про новий власний рекорд – 5000 автомобілів протягом місяця. П’ятитисячний електрокар був зібраний 29 жовтня 2020 року, через шість років після заснування компанії. Оскільки у стартапу немає свого заводу, серійне виробництво налагоджено на спільному підприємстві JAC-NIO Advanced Manufacturing Center у місті Хефей.

На даний момент у лінійці компанії три моделі: повнорозмірний кросовер NIO ES8, його менший «брат» NIO ES6 та недавно випущене крос-купе NIO EC6. Всі вони комплектуються батареями на 70, 84 та 100 кВт•год. Але, як повідомляють китайські ЗМІ, NIO розробляє новий акумуляторний блок ємністю 150 кВт•год. Він буде того ж типорозміру, що й менші батареї. Це дозволить встановлювати його як на майбутні, так і на вже існуючі моделі.

Можливість швидкої заміни батареї – одна з особливостей електромобілів NIO. Для цього у стартапу є власна мережа сервісних станцій, де розряджений акумулятор за лічені хвилини замінять зарядженим. З батареєю на 150 кВт•год електрокари марки зможуть проїжджати без підзарядки близько 900 км за чинним у Китаї вимірювальним циклом NEDC. Поки акумуляторами такої ємності не може похвалитися навіть Tesla.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!