Експерти спрогнозували вартість бензину на українських АЗС

0
935

Фахівці дали несподіваний прогноз щодо цін на автомобільне паливо.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Уряд ділилося з водіями приємною новиною про зниження цін на автомобільне паливо. Передбачалося, що ціни на бензин стануть нижче на 3-5 гривень в квітні, ось тільки цінники змінили свої показники лише на одну гривню, а це ніяк не виправдало надії автовласників.

Експерти повідомляли, що зниження цін має відбутися через глобальну фінансову кризу, поширення коронавирусной інфекції по всьому світу і зниження цін на чорне золото. 12 квітня були досягнуті угоди по скороченню видобутку нафти, а в червні також будуть скорочення до 9,7 мільйона барелів на добу.

Фахівці впевнені, що через скорочення видобутку чорного золота світові ціни особливо не зміняться, адже існують ще два фактори – пандемія коронавирусної інфекції і глобальна економічна криза. Саме вони знизили попит нафти до 30%.

Прогнозується, що світові запаси нафти не залишаться на мертвій точці і будуть швидко зростати, незважаючи на те, що деякі країни прийняли рішення купувати чорне золото для своїх національних запасів.

Українські аналітики вважають, що вартість автомобільного палива на АЗС буде і далі знижуватися, але зниження цін не буде різким, з тієї причини, що це не покриє обсяг знизився споживання нафти.

За минулий період часу, який буде потрібно країнам для фактичного скорочення видобутку, світ зможе наповнити складські запаси надмірною кількістю нафти – близько 1-1,5 мільярдів барелів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!