Експерти розповіли, як захистити автомобіль від крадіжки

0
656

Професійні експерти назвали дієві способи захисту автомобіля від крадіжки. Згідно зі статистикою МВС, останнім часом спостерігається суттєве зростання організованої злочинної діяльності, в ході якої машини крадуть на замовлення.

Викрадення приватних автомобілів переслідує різні цілі. Іноді їх відправляють на експорт, але частіше розбирають на запчастини або використовують для вчинення злочинів. Після того, як виробники почали впроваджувати в машини систему безключового доступу, зловмисники призвичаїлися використовувати спеціальне обладнання. Воно дозволяє без проблем розкрити захист безпеки транспорту. На злом деяких моделей, як показали проведені автомобілебудівниками дослідження, викрадачам буває достатньо 10 секунд.

Лише одиниці показали більш гідний результат. На їх злом було потрібно близько хвилини. Щоб не стати жертвою викрадення, експерти рекомендують виконувати кілька правил.

По-перше, ключі від транспорту необхідно тримати подалі від сторонніх очей. По-друге, слід прибирати з салону авто цінні речі і паркуватися виключно в добре освітлюваних місцях. Також рекомендується стежити за роботою системи безключового доступу та регулярно перевіряти оновлення технології. Ключ потрібно зберігати в спеціальному чохлі який блокує сигнал. Додатковим засобом захисту може стати механічний замок, такий як блокіратор керма.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!