За що можуть оштрафувати автомобіліста під час карантину: список

0
6174

Так, у зв’язку з введенням карантину в країні водії теж виявилися під прицілом нових штрафів. Тому потрібно знати, які правила обов’язкові до дотримання. 

Нагадаємо, що з 12 березня по 24 квітня в Україні введено карантин, який покликаний зупинити поширення небезпечного коронавірусу. При цьому 6 квітня уряд прийняв рішення посилити ці заходи карантину, щоб убезпечити людей. Так, для водіїв тепер також діє ряд обмежень. Якщо їх не дотримуватися, то можна отримати чималий штраф. Також уряд робить акцент на тому, що зараз потрібно залишатися вдома, щоб не наражати на небезпеку ні себе, ні оточуючих людей. 

При чому перелік дозволених і заборонених дій для водіїв хоч і менше, ніж у пішоходів, але все ж досить значний. Їх опублікували на сайті  Безкоштовної правову допомогу . Тому рекомендуємо з ним ознайомитися, щоб знизити ймовірність отримання штрафу.

Автомобілістам заборонено:

  • пересуватися в автомобілі більш ніж двом дорослим людям без дітей до 14 років;
  • в’їжджати в міста і села, які визнані епіцентром COVID-19;
  • купувати старі автомобілі (СЦ МВС не проводять їх реєстрацію, хоча оформити договір купівлі-продажу можна);
  • не дозволяється перебування в громадських місцях без масок або респіраторів (парковка, стоянка, прибудинкова територія вважається громадським місцем, тому виходячи з авто надягайте маску);
  • користуватися автомобілем на відстань більш ніж 2 кілометри від будинку особам, які потребують самоізоляції (які мали контакт з хворим або підозра на COVID-19, людям старше 60 років).

Не варто порушувати ці правила, щоб потім не було проблем. 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!