Новини

Названі головні страхи початківців водіїв

Share

Згодом більшості водіїв вдається впоратися зі страхом і набути впевненості, але в перші дні або навіть місяці за кермом – дуже страшно. Експерти з’ясували, чого ж найбільше бояться автомобілісти.

Фахівці провели онлайн-опитування, щоб дізнатися, чого найбільше бояться водії-новинки. У дослідженні взяли участь більше тисячі чоловік. З’ясувалося, що найстрашніше – це рушити в гірку. Саме так відповіли 19% опитаних.

Друге місце в рейтингу страхів дісталося іншим автомобілям. Їх бояться 16,6% водіїв. Кожен восьмий повідомив, що боїться зустріти співробітників ДПС (12,4%) і стихнути на дорозі (12,3%). Замикає п’ятірку самих головних страхів – страх нерегульованих перехресть (11,1%). Всі ці неприємні ситуації в сумі набрали 70% голосів.

Паркуватися або їхати заднім ходом бояться 9,3% водіїв. Частина респондентів зізналися, що не можуть позбутися відчуття ніби вони всім заважають (8,3%). Ще 5,3% учасників опитування повідомили, що бояться пішоходів. Деякі побоюються за технічний стан своєї машини і бояться її зламати (4,7%). Найменше молоді водії турбуються при проїзді регульованих перехресть (0,9%).

На думку експерта, взагалі страх – корисне почуття. Він допомагає виживати в найважчих ситуаціях. Головне – не давати йому переростати в паніку. З досвідом і відпрацюванням визначених маневрів новачки перестають боятися гірок, інших водіїв і нерегульованих перехресть. Але пішоходів і велосипедистів слід побоюватися завжди. Їх поведінка на дорозі може бути непередбачуваним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Лікар назвав головні помилки, які роблять усі водії під час перевезення дітей в авто

Забезпечення безпеки дітей у транспортному засобі має першорядне значення, однак, багато батьків з незнання припускаються…

18.05.2024

Нововведення в обов’язковому техогляді в Україні — подробиці

Хоча за офіційною статистикою поліції через технічні несправності стається менше 1% ДТП, обов’язковий техогляд все…

18.05.2024

Volkswagen та Renault не зійшлися в думках: бюджетний електромобіль під загрозою

Volkswagen і Renault припинили переговори про спільну розробку доступного електромобіля на базі Twingo, повідомили джерела.…

18.05.2024

Електро-Creta від Hyundai потрапила до об’єктивів фотошпигунів

Бестселер Hyundai в сегменті кросоверів (Creta) готується до того, щоб стати одним з автомобілів, що…

18.05.2024

У Європі розпочався продаж оновленого кросовера Ford Puma

В Іспанії вже оголошено ціни на новий Ford Puma 2024 року. Компанія відкрила конфігуратор для…

18.05.2024

Електричний пікап Toyota таки стане серійним

Японський електричний пікап Toyota Hilux EV таки стане серійною моделлю. Представлений наприкінці 2022 року електричний…

18.05.2024