У «Богдані» назвали запас ходу новітнього електричного автобуса

0
1911

Новий електричний автобус «Богдан», який вже виготовляється на потужностях в Луцьку, комплектуватиметься літій-іонними тяговими акумуляторними батареями, які забезпечать запас ходу щонайменше 200 км без підживлення.

Про це заявили в конструкторському бюро «Автомобільної компанії «Богдан Моторс».

При виготовлені автобусу використовуватимуться батареї польського виробництва сумарною потужністю 249 кВт.

Новий «Богдан» матиме 12 метровий кузов виготовлений з нержавіючої сталі з низьким рівнем підлоги. Автобус призначено для перевезення пасажирів міськими маршрутами. Новий екологічний транспорт зможе перевозити до 80 пасажирів.

При виготовлені електричного автобусу «Богдан» використовуватимуться комплектуючі європейського виробництва.

Поява в модельному ряді «Богдану» електричного автобуса відкриватиме компанії перспективний ринок Європейського Союзу. Втім, в корпорації наголошують на важливості розвитку такого виду транспорту і в Україні.

Нагадаємо, корпорація «Богдан» вже має досвід у виробництві екологічного громадського транспорту: електробус «Богдан А70100» було виготовлено у співпраці з польськими фірмами «Ursus» та «Enika». Наразі він успішно експлуатується на маршрутах міста Люблін. Крім того, «Богдан» виробляє 12-метрові кузови електробусів для французької компанії Bluebus, з якою 2019 року було укладено новий контракт на постачання продукції.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!