Новини

В Україні можуть різко змінитися цiни на пальне

Share

Ціни на нафту обвалилися на 30% . Це рекордний рівень з 2008 року. Хоча за добу “чорне золото” повернуло назад 11%, експерти вважають, що ціна нафти ще довго протримається в низькому діапазоні.

На 12 березня фючерсні ціни на нафту марки Brent коливались в діапазоні 32-36 дол./бар. Хоча ще 6 березня барель нафти продавався по 45,5 доларів, передає сайт «Сьогодні».

Але не варто очікувати, що в Україні пропорційно впадуть ціни на пальне через значне зниження цін на нафту. У ціні бензину сама вартість пального, як товару, становить 38%, все інше – податки і витрати на доставку, пояснює Сергій Федоренко, керівник ТОВ “Нафтогаз Ойл Трейдінг” (дивізіон “Нафтогаз” НАК “Нафтогаз України”).

Тому якщо ціни на пальне і впадуть, то не відразу на 30%, а на 10-15% відповідно.

Однак на ринку зараз дефіцит дизпалива. Він виник через проблеми завантаженості білоруських нафтопереробних заводів. Тому ціни на цей продукт різко не падатимуть, зауважує Сергій Федоренко.

“Бензину, в той же час, на ринку досить. Тому буде логічним початок зниження цін вже на цьому тижні. Взагалі, якщо нафта далі буде триматися в діапазоні 30-35 дол. / бар., то ціна пального буде поступово знижуватися на 2, 5-2,8 грн/л. Але, якщо курс гривні буде рости, то імпортовані обсяги пального в гривні істотно не подешевшають навіть при зазначених умовах або ціни знизяться не набагато”, – говорить Федоренко.

Передбачити, чи продовжиться падіння цін на нафту в перспективі місяця, складно. Цей процес буде залежати від взаємин всередині ОПЕК + і розвитку подій, спровокованих коронавірусів. Якщо Росія і Саудівська Аравія сядуть за стіл переговорів до кінця березня і приймуть рішення про обмеження видобутку нафти, то обвал цін припинитися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Leave a Comment

View Comments

  • Ну, насколько я знаю, стоимость бензина составляет не 38 %, а всего 15 - 18%, а большую часть остальных накруток составляют не расходы на доставку, а акцизы, величина которых автоматически повышается при снижении цены и наоборот и привязаны они к Евро. Так, что рассчитывать на серьезное снижение цен не стоит (это невыгодно, в первую очередь правительству, нефтетрейдерам и иже с ними...), а вот повышение..,.- это всегда пожалуйста... Если я ошибаюсь, то не намного...

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Презентовано оновлений Citroen e-C4: оголошено ціни

На автосалоні у Парижі представили новий Citroen e-C4. Тепер же дебютант разом із модифікацією e-C4…

17.10.2024

З’явилися ескізи дизайну дев’ятого покоління популярного пікапа Toyota Hilux

Чинна генерація пікапа Toyota Hilux залишається в строю ще з 2015 року. Останній рестайлінг машини…

17.10.2024

Nissan X-Trail отримає гібридний двигун від Mitsubishi Outlander PHEV

Сімейний кросовер Nissan X-Trail очікує появу у своїй моторній гамі нової гібридної системи, що підключається.…

17.10.2024

Tesla Cybercab отримає бездротову зарядку: нові подробиці

На презентації Tesla Cybercab Ілон Маск оголосив, що машина не буде оснащена портом NACS, а використовуватиме індуктивну…

17.10.2024

Новий гіперкар Ferrari буде представлений 17 жовтня: перші деталі

Ferrari готується представити свій новий гіперкар, який стане заміною легендарної LaFerrari. Після численних тестів у…

17.10.2024

Водіям назвали автомобілі, які ніколи не зупиняють поліцейські

Звичайні автовласники не люблять перетинатися із представниками служби поліції на дорогах. Однак є категорії водіїв,…

17.10.2024