У Києві через коронавірус можуть обмежити в’їзд і виїзд з міста

0
6452

Обмеження пересування громадян, в’їзду в місто, виїзду з міста. До таких карантинним заходам можуть вдатися влада Києва, якщо в столиці буде виявлено випадок захворювання коронавірусів.

Про це заступник голови Київської міської держадміністрації Микола Поворозник. При цьому він додав, що у зв’язку з ризиком поширення коронавируса столична влада поки застосували лише обмежувальні дії.

Рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій не обмежує роботу владних інституцій, всі працюють в штатному режимі. Єдине, що має бути запроваджений скринінг в органах державної влади. Мається на увазі, що з завтрашнього дня тут на вході з’явиться пост з лікарем, санепідеміологи, які будуть за зовнішніми ознаками (контролювати – ред.). Люди з явними ознаками не допускатимуться, – заявив Поворозник.

Поворозник додав, що столична влада підготувала план дій на будь-який варіант розвитку подій.

Я підкреслюю, що це не карантин, а обмежувальні профілактичні заходи. У разі поширення, не дай Бог, коронавируса в Києві – будуть прийматися карантинні заходи, які під собою мають на увазі обмеження пересування громадян, в’їзду в місто, виїзду з міста, – зазначив Поворозник.

Через оголошення карантину в школах, дитячих садах і вузах, додому в Києві відправлені близько 750 тисяч осіб.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!