В Україні готові запустити виробництво батарей для електрокарів

0
847
216329872

В автопромі України останнім часом з’являється багато інноваційних компаній та стартапів, і цей факт не може не радувати.

Компанія Мурмурейшн Технолоджи – український стартап, що створює електромобілі. Своїми розробками з Федерацією роботодавців автомобільної галузі поділився директор ТОВ «Murmuration Technology» Віталій Бризгалов.

«У наших планах все ж таки локалізувати виробництво в Україні повністю і робити навіть батареї. Звісно, поки немає попиту (об’ємів) – немає сенсу запускати ці процеси. За розрахунками, якби ми вийшли на об’єм виробництва 10 000 машин на рік, то вже можна було б запустити пілотну лінію виробництва акумуляторів. Не з самого нуля, а, до прикладу, збирати готові комірки потрібного розміру, об’єму в корпуси з акумуляторних сумішей», – каже він.

За словами Бризгалова, є багато виробників сьогодні – Китай, Європа. На прототип компанія може використати готові комірки і збере з них саму батарею. Ціна її приблизно 120 доларів за кіловат годину – ємність батареї.

«Оскільки ми плануємо робити транспорт комерційного спрямування і, відповідно до результатів опитувань потенційних споживачів, ми побачили, що для клієнта важлива в першу чергу вартість і надійність авто. Тому пробіг і відповідно максимальна ємність батареї буде посереднім фактором. Тому базовою версією ми вирішили робити саме машину з запасом ходу 200 км з одного заряду, це приблизно 40кВт*год – ємність акумулятора», – підсумував він.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!