В Україні створили інтерактивну карту, де можна скаржитися онлайн на стан доріг

0
438

Державне агентство автомобільних доріг України ( «Укравтодор») представило інтерактивну карту, за допомогою якої можна онлайн подавати скарги на стан доріг і отримувати інформацію про хід виконання заявки.

Для того, щоб залишити скаргу або звернення, користувач може зайти через Facebook або зареєструватися через електронну пошту. Користувач завантажує фотографію ситуації і одним кліком направляє її.

Посилання на карту

У нас 45 тис. Км доріг, їх обслуговують десятки підрядних організацій. Така кількість кілометрів дуже важко самостійно контролювати. Тому ми зробили такий інструмент, як інтерактивна карта, за допомогою якої люди зможуть залишати скарги. А підрядники нашої служби будуть отримувати цю інформацію, – сказав глава «Укравтодору» Олександр Кубрак під час презентації інтерактивної карти.

За його словами, система працює в тестовому режимі, вже отримані перші 400 скарг з фотографіями проблемних ділянок доріг, і на них вже відреагували служби з підрядних організацій. Кубрак зазначив, що час реакції на скаргу залежить від проблеми. Якщо це ремонт дороги, то буде потрібно більше часу, якщо це питання сміття на узбіччі – то набагато менше часу.

Директор ДП “Укрдорзв’язок” Вадим Горюшко заявив, що платформа дозволить здійснювати ефективну диспетчеризацію.

Ми зробили систему, яка дозволить всім користувачам наших доріг інформувати нас через веб-систему або колл-центр, і таким чином можна швидко розширити комунікаційні можливості нашої організації і розуміти, що відбувається на наших дорогах і які наслідки ми повинні обробляти. Ми зробили сервіс звернення громадян, який має статус повідомлень. Це інформування про подію, і автодор офіційно через цей ресурс відповідає, що відбувається і як його вирішують, – пояснив він.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!