Новини

Власникам “євроблях” варто бути більш уважними: названа причина

Share

Народний депутат від “Слуги народу” Мар’ян Заблоцький заявив про намір подати до Верховної Ради України законопроект про скасування акцизів на автомобілі.

Про це політик повідомив в Facebook , передає Соцпортал з посиланням на zik.ua .

Вже давно необхідно визнати факт: акциз на авто, що свого часу був введений як протекціоністський захід, не спрацював. Він не просто не врятував автомобільне виробництво в Україні, але сприяв тінізації ринку і соціальної несправедливості, – заявив Заблоцький.

Так, нардеп зазначив, що вартість уживаних автомобілів в Україні не може бути більшою, ніж в Європейському Союзі. За словами Мар’яна Заблоцького, сенс акцизів полягає в тому, щоб змусити розвиватися українську автомобілебудівну галузь, що для країни вже не актуально.

Разом з тим, власники “євроблях” залишаються незадоволеними, оскільки формула розмитнення авто їх абсолютно не влаштовує.

Що має змінитися і які заходи повинна вжити влада, розповіли експерти, передає Rbc .

– Найбільше власників “євроблях”, які виступають проти нинішньої форми, хвилює коефіцієнт віку. Однак, якщо його прибрати зовсім, тоді в Україні “хлине” потік надзвичайно старих автомобілів. Тому певна прив’язка до екостандартам таки має бути, – ділиться журналіст і автоексперт Тарас Брязгунов.

За спостереженнями експерта, найбільш активно водії розмитнювали машини в кінці 2018 го на початку 2019 го, коли діяла знижка – 50 відсотків. Хто хотів, той вже давно розмитнив свою машину.

А ось власники підтриманих автомобілів або з великим об’ємом двигуна – не стали розмитнювати свої “євробляхи”. З 1 січня конфіскація авто або 170 тис. грн штрафу – це максимальна міра покарання для власника євробляхи.

Санкцію можуть застосувати, якщо машину на іноземних номерах розберуть на запчастини або якщо вона перевищила терміни перебування в Україні в місяць.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія

Останні записи

Як урятувати автомобіль від ремонту після заправки неякісним пальним

Якщо виявлено, що транспортний засіб був заправлений неякісним паливом, дуже важливо діяти негайно, адже це…

19.05.2024

Лікар назвав головні помилки, які роблять усі водії під час перевезення дітей в авто

Забезпечення безпеки дітей у транспортному засобі має першорядне значення, однак, багато батьків з незнання припускаються…

18.05.2024

Нововведення в обов’язковому техогляді в Україні — подробиці

Хоча за офіційною статистикою поліції через технічні несправності стається менше 1% ДТП, обов’язковий техогляд все…

18.05.2024

Volkswagen та Renault не зійшлися в думках: бюджетний електромобіль під загрозою

Volkswagen і Renault припинили переговори про спільну розробку доступного електромобіля на базі Twingo, повідомили джерела.…

18.05.2024

Електро-Creta від Hyundai потрапила до об’єктивів фотошпигунів

Бестселер Hyundai в сегменті кросоверів (Creta) готується до того, щоб стати одним з автомобілів, що…

18.05.2024

У Європі розпочався продаж оновленого кросовера Ford Puma

В Іспанії вже оголошено ціни на новий Ford Puma 2024 року. Компанія відкрила конфігуратор для…

18.05.2024