Акумуляторний причіп врятує електромобілі

0
518
Головний мінус електромобіля – невеликий запас ходу на одній зарядці через обмежену місткості штатного акумулятора. Але ця проблема цілком вирішувана за допомогою спеціального причепа, набитого батареями і сполученого з електроланцюг автомобіля.

Спочатку причіп був розроблений спеціально для бюджетного електромобіля Renault Zoe EV, запас ходу якого становить максимум 210 кілометрів. Тобто далекі поїздки або подорожі на ньому практично неможливі, так як для повного заряду батареї потрібен час – від півгодини до восьми годин. При цьому особливості витрати електроенергії у електромобіля інші, ніж у бензинових машин (природно, бензину): чим швидше їдеш, тим більше енергії витрачаєш і запас ходу на трасі скорочується блискавично. Тому розробка французького стартапу EP Tender може мати попит.

Причіп з 60-кіловатним акумулятором заряджає автомобіль прямо під час руху, збільшуючи запас ходу електромобіля більш ніж в два рази. Випускати їх планують для самих різних машин, а не тільки для Renault Zoe EV. Генеральний директор EP Tender Жан-Батист Сегард вважає, що розробка дозволить покупцям вибирати електромобілі з невеликим запасом ходу, які коштують набагато дешевше. Використовуючи ж причіп в нечастих далеких поїздках, вони заощадять значну суму грошей.

При цьому причіп EP Tender не обов’язково купувати. Його можна взяти в оренду, а пункти видачі причепів стартап хоче розмістити вздовж популярних туристичних маршрутів, завдяки чому туристи зможуть швидко міняти розрядився причіп на новий і через хвилину їхати далі.

Вартість оренди причепа, за підрахунками компанії, становитиме близько 34 євро. Сам же причіп, якщо людина захоче його купити, обійдеться в 10 185 євро.

Ідея хороша, але не практична. Справа не тільки в незручність їзди з причепом. Є й технічні проблеми, пов’язані з живленням електромережі автомобіля від стороннього джерела енергії, що є дуже небезпечним процесом. А через відсутність уніфікації, для кожної моделі електромобіля необхідно розробляти унікальний причіп, допрацьовує і сам електромобіль.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!