В Україні планують побудувати три автобани

0
1992

Будівництво трьох швидкісних трас, на яких водії зможуть рухатися зі швидкістю до 130 км / год, стартує в Україні в цьому році.

Відповідну карту-стратегію в рамках програми будівництва та ремонту автодоріг на 2020 рік представив «Укравтодор».

Швидкісні траси передбачають не менше двох смуг руху в одну сторону з розділювальною смугою, яка допоможе виключити ймовірність лобового зіткнення із зустрічним авто.

У 2020 році “Укравтодор” продовжує розвиток мережі швидкісних автомобільних доріг в Україні … Основна мета швидкісної мережі – заощадити час водіям, а також зробити подорожі між українськими містами комфортними і безпечними, – повідомили в прес-компанії.

Траси, які планують розширити до чотирьох смуг руху:

 

  • М-03 – на ділянці Лубни – Полтава, а також на ділянці Полтава – Валки;
  • М-07 – на окремих ділянках траси від Ковеля до українсько-польського кордону;
  • Н-31 – на всій протяжності від відгалуження від швидкісного шосе М-03 біля Решетилівки (Полтавська обл.) До Дніпра.

 

За прогнозами “Укравтодору”, рух автотранспорту від Києва до Дніпра на ділянці протяжністю 477 км вдасться скоротити більш ніж на 2 години, з 7 до 4,5 години в дорозі.

План проектних робіт для майбутніх швидкісних доріг на таких маршрутах:

 

  • М-06 – на двох окремих ділянках траси між Ужгородом та Мукачевом. Між містами з’явиться швидкісна траса загальною протяжністю 31 км;
  • Н-11 – ділянку від села Широке до села Малософіївка (Дніпропетровська обл.), Що дозволить завершити швидкісний маршрут між Дніпром і Кривим Рогом загальною довжиною 130 км;
  • М-06 – між селами Грушвиця Друга та Крилов (Рівненська обл.), А також Південно-Східний об’їзд міста Дубно, що дозволить забезпечити швидкісний маршрут від Рівного до кордону Львівської області.

 

Крім того, на дорогах планують посилити заходи безпеки – побудувати різнорівневі пішохідні переходи, встановити дорожні знаки зі світловідбиваючим покриттям, підсвічуванням і сигнальними лампами, а також обладнати траси приладами фото- і відеофіксації.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!