Categories: Новини

Українці налагодили найшвидший спосіб перевезення суперкарів

Share

Щорічно в світі проходять десятки різних автошоу і нерідко суперкари або ретро-автомобілі для участі в них везуть з інших континентів. Природно, найшвидший спосіб доставки учасників – повітрям і, як не дивно, часто перевезенням елітних авто займаються українці.

Як повідомляє ТопЖир, зокрема мова йде про авіакомпанію Antonov Airlines ( «Авіалінії Антонова»), що експлуатує найбільші в світі транспортні літаки. Ми часто бачимо, як транспортники Антонова перевозять великогабаритні вантажі на кшталт турбін для електростанцій, залізничних локомотивів або компонентів ракет Ілона Маска. Але і суперкари нерідко бувають вантажем Анів.

На даний момент флот Antonov Airlines налічує 13 літаків, і 8 з них – дійсно важковаговики. Найчастіше суперкари перевозить Ан-124 «Руслан».

Зокрема, «Руслани» регулярно обслуговували популярне американське ралі суперкарів Gumball 3000. Так, 14 років тому тріо українських літаків перевезло 125 дорогих авто з Великобританії в США транзитом через Бангкок. Серед них були і кілька Bugatti Veyron за $ 1,5 мільйона, і Porsche Carrera GT, і Aston Martin DB9.

Наступного разу в 2008 році «пасажирами» Ан-124 стали Mercedes SLR McLaren, Lamborghini Murcielago, Ferrari F430 і кабріолети Rolls-Royce Phantom. Перевезли їх швидко і без проблем.

У виняткових випадках можуть використовувати Ан-225 «Мрія» – найбільший літак всіх часів і народів. Цей шестимоторний велетень досягає 84 м в довжину, а розмах його крил – 88,4 м. Його максимальна вантажопідйомність – 250 тонн, а в 43-метровому відсіку поміститься до 80 автомобілів.

Загалом, українські транспортні літаки – найшвидший спосіб перекидання суперкарів у величезних кількостях на інший кінець світу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

У США почнуть штрафувати автомобілі без водіїв

У Каліфорнії, де самоврядні автомобілі вже не новина, запроваджуються нові правила. Двома законопроектами, схваленими комітетом…

03.05.2024

Honda позбудеться невимовних імен: прощай, e:Ny1, привіт, Y1

Honda, відома своїми інноваційними автомобілями, нещодавно зіштовхнулася з проблемою, яка виявилася несподіваною навіть для такого…

03.05.2024

Відбулася прем’єра концепту електричного гоночного автомобіля Skoda Enyaq RS Race

Skoda робить ставку на електричну продуктивність, представляючи концепт гоночного автомобіля Enyaq RS Race , заснований на серійній моделі Enyaq…

03.05.2024

Розкрито Toyota з найнижчою оцінкою надійності у 2024 році

Автомобілі Toyota вважаються одними з найнадійніших на світовому ринку. Їх купують величезними тиражами та стабільно…

03.05.2024

Новий Hyundai Palisade зняли зовні та всередині

Нове покоління флагманського кросовера Hyundai Palisade має побачити світ на початку 2025 року. А поки…

03.05.2024

Ferrari готує новий суперкар з мотором V12

Ferrari готує прем'єру суперкара із 12-циліндровим двигуном. У короткому відео, опублікованому в офіційному YouTube-каналі італійської…

02.05.2024