Categories: Новини

BMW оголошує про припинення продажів деяких потужних моделей M-серії

Share
Баварська марка змушена оголосити про чергові зміни компанії, в якій постраждало кілька моделей високопродуктивної M-серії. Виною всьому став джгут проводів коробки передач. КПП може під час руху самостійно переключиться в нейтральний режим.
BMW оголосила про те, що змушена призупинити продаж високопродуктивного седана M5, деяких виконань флагманського купе M8, а також кросоверів X5 M і X6 M. Виною всьому стала проблема зі джгутом проводів коробки передач. Баварський автовиробник вже повідомив Національну адміністрацію безпеки дорожнього руху США про можливість виникнення даної проблеми, але агентство ще не опублікувало цю інформацію публічно. 
Прес-служба баварського бренду опублікувала список моделей, в яких може бути виявлена ​​вищевказана проблема. 

Отже, джгут проводів коробки передач може «чудити» в високопродуктивному BMW M5 Sedan (F90), був зроблений в період з 30 січня по 30 жовтня 2019 року випуску, флагманському сімействі 8-Series – мова йде про M8 Convertible (F91), зробленому з 20 лютого до 30 жовтня 2019, M8 Coupe (F92), що зійшов з конвеєра з 03 липня по 20 жовтня 2019 року, і M8 Gran Coupe (F93), який проводився у часовий проміжок з 19 червня по 29 жовтня 2019. Крім того, дана проблема може виникнути з «зарядженим» кросовером X5 M в кузові F95 (6 червня 2019 р – 27 листопада 2019 р випуску), а також кросовером X6 M Sports Coupe F96 (30 травня 2019 року – 26 листопада 2019 року).   

Розташування і прокладка джгута проводів трансмісії може привести до пошкодження деяких компонентів КПП, що в кінцевому призведе до короткого замикання. Ця проблема може призвести до перемикання коробки передач в нейтральне положення під час руху, що в свою чергу може бути досить небезпечно.

Щоб вирішити цю проблему, фахівці автовиробника замінять джгут проводів трансмісії і прокладуть його в більш безпечному місці. У лютому 2020 року BMW відправить лист власникам проблемних автомобілів з повідомленням про відкликання і попросить призначити зустріч для усунення проблеми у місцевого дилера. Ну а поки що, спортивний бренд призупиняє продаж вищевказаних моделей до повного закінчення внутрішнього розслідування. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: BMW

Останні записи

Зимові чи всесезонні шини: що краще обрати для вашого авто

З настанням зими щоразу стає питання заміни шин. Літні шини взимку — це просто жах,…

23.10.2024

Skoda Kodiaq RS нового покоління помітили підчас тестів (ФОТО)

Кросовер Skoda Kodiaq другого покоління невдовзі отримає заряджений варіант RS. Його повинні презентувати найближчим часом, а…

23.10.2024

Два Bugatti Chiron врізалися один в одного під час обгону вантажівки

У Марокко сталася аварія двох гіперкарів Bugatti Chiron із вантажівкою. У розпорядженні порталу Reddit опинилися…

23.10.2024

Незабаром Dodge Charger отримає твердотілі батареї

Stellantis продовжує розвивати партнерство з компанією Factorial, яка виготовляє твердотільні акумуляторні батареї. Метою співробітництва є…

23.10.2024

Чим зможе здивувати новий кросовер Cupra Raval

Повністю електричний Raval збереже спортивний імідж Cupra, коли його буде запущено наступного року. Західні видання…

23.10.2024

З’явилися зображення нового пікапа Hyundai Creta

Гамма моделей корейського автовиробника Hyundai включає таку кількість кросоверів, що встежити за ними буває непросто.…

23.10.2024