BMW оголошує про припинення продажів деяких потужних моделей M-серії

Час читання: 2 хв.
0
Баварська марка змушена оголосити про чергові зміни компанії, в якій постраждало кілька моделей високопродуктивної M-серії. Виною всьому став джгут проводів коробки передач. КПП може під час руху самостійно переключиться в нейтральний режим.
BMW оголосила про те, що змушена призупинити продаж високопродуктивного седана M5, деяких виконань флагманського купе M8, а також кросоверів X5 M і X6 M. Виною всьому стала проблема зі джгутом проводів коробки передач. Баварський автовиробник вже повідомив Національну адміністрацію безпеки дорожнього руху США про можливість виникнення даної проблеми, але агентство ще не опублікувало цю інформацію публічно. 

Прес-служба баварського бренду опублікувала список моделей, в яких може бути виявлена ​​вищевказана проблема. 

Отже, джгут проводів коробки передач може «чудити» в високопродуктивному BMW M5 Sedan (F90), був зроблений в період з 30 січня по 30 жовтня 2019 року випуску, флагманському сімействі 8-Series – мова йде про M8 Convertible (F91), зробленому з 20 лютого до 30 жовтня 2019, M8 Coupe (F92), що зійшов з конвеєра з 03 липня по 20 жовтня 2019 року, і M8 Gran Coupe (F93), який проводився у часовий проміжок з 19 червня по 29 жовтня 2019. Крім того, дана проблема може виникнути з «зарядженим» кросовером X5 M в кузові F95 (6 червня 2019 р – 27 листопада 2019 р випуску), а також кросовером X6 M Sports Coupe F96 (30 травня 2019 року – 26 листопада 2019 року).   

Розташування і прокладка джгута проводів трансмісії може привести до пошкодження деяких компонентів КПП, що в кінцевому призведе до короткого замикання. Ця проблема може призвести до перемикання коробки передач в нейтральне положення під час руху, що в свою чергу може бути досить небезпечно.

Щоб вирішити цю проблему, фахівці автовиробника замінять джгут проводів трансмісії і прокладуть його в більш безпечному місці. У лютому 2020 року BMW відправить лист власникам проблемних автомобілів з повідомленням про відкликання і попросить призначити зустріч для усунення проблеми у місцевого дилера. Ну а поки що, спортивний бренд призупиняє продаж вищевказаних моделей до повного закінчення внутрішнього розслідування. 

Реклама

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!