Categories: Новини

Нідерланди обмежать швидкість руху до 100 км/год: названа причина

Share

Уряд Нідерландів оголосив у середу, що в країні з 2020 року буде знижена дозволена максимальна швидкість на автомагістралях до 100 км на годину замість нинішніх 130 в денний час з 6:00 до 19:00, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на телеканал RTBF.

Як зазначається, цей захід робиться задля скорочення автомобільних вихлопів.

Рішення прийнято на тлі дебатів про способи зниження в країні викидів окису азоту. Приводом стала заява нідерландського суду в травні про те, що нинішня політика уряду Нідерландів в цій сфері не відповідає вимогам Євросоюзу.

У Бельгії новина з сусідньої країни оживила дискусію про можливе зниження швидкості на автомагістралях. Бельгія, як і Іспанія, лідирує в Західній Європі за кількістю смертельних ДТП. За даними RTBF, в Бельгії припадає 58 смертей на рік на 1 тис км автомагістралей, в ЄС середній показник – близько 25 загиблих.

Згідно з розрахунками бельгійського інституту дорожньої безпеки, обмеження максимальної швидкості до 100 км на годину дозволило б щороку зберегти з десяток життів і відчутно скоротити кількість серйозних ДТП. Однак інститут визнає складність введення такого заходу, оскільки сьогодні більше половини бельгійських водіїв перевищують навіть нинішній швидкісний ліміт у 120 км на годину.

Обмеження швидкості в Нідерландах стане найсуворішим в ЄС поряд з Кіпром і Норвегією. Так, у більшості європейських країн максимальна дозволена швидкість на автомагістралях – 130 км на годину при хороших погодних умовах, зокрема, у Франції, Люксембурзі та Італії. В Іспанії та Португалії можна розганятися до 120 км на годину. У Великій Британії – до 70 миль на годину (близько 112 км), що приблизно дорівнює максимальній швидкості в Росії або Швейцарії, де обмеження становить 110 км на годину.

При цьому в Польщі і Болгарії планка встановлена ​​вище: 140 км на годину. У Німеччині ліміт не встановлений, але рекомендується не перевищувати 130 км на годину.

У низці країн, наприклад, у Литві і Фінляндії, обмеження швидкості залежить від пори року: взимку заборонено їздити швидше 100 км на годину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Tesla припинила розвиток Supercharger та звільнила керівників проекту

Tesla залишили кілька керівників мережі швидкої зарядки Supercharger. Внаслідок реструктуризації корпорацію залишила голова підрозділу Ребекка…

02.05.2024

800-сильний McLaren Senna розбили об стіну під час поліцейського розвороту (відео)

Американець розбив об стіну McLaren Senna вартістю 1,3 мільйона доларів. Інцидент стався на бульварі Вентура…

02.05.2024

Відбувся дебют нових базових версій Mercedes-Benz EQA та EQB

У відповідь на зростання попиту на електромобілі Mercedes-Benz оголосив про значне зниження стартової ціни на…

02.05.2024

Tesla Model Y залишається найпопулярнішою моделлю американської марки

Tesla Cybertruck став одним із найбільш значних запусків в автомобільній індустрії США минулого року, не…

02.05.2024

Volkswagen знову оновив хетчбек ID.3 (фото)

Volkswagen оснастив ID.3 штучним інтелектом ChatGPT. Також електрокари отримали мультимедійну систему останнього покоління з дисплеєм…

02.05.2024

Найдешевший кросовер Nissan скоро оновиться (фото)

Компанія Nissan ввела у свою модельну лінійку кросовер Magnite у 2020-му році. Автомобіль виявився найдоступнішим…

02.05.2024