У Зеленського хочуть скасувати автошколи і курси водіння

0
2353
young female learner driver driving test

Законопроект №2201, який може внести зміни в закон «Про дорожній рух» та дозволить без проходження автошкіл здавати іспити на право керування транспортними засобами представила група нардепів від «Слуги народу».

Про це повідомляє Соцпортал.

Відзначається, що автори законопроекту вважають, що це навпаки підвищить рівень підготовки водіїв. У самому документі пояснюється, що допуск до здачі теоретичного і практичного іспитів виключно за наявності свідоцтва про закінчення автошколи не відповідає вимогам закону. Адже порізно йде вивчення теорії та отримання навичок керування транспортними засобами.

Що стосується українців, які в часі обмежені або ж проживають в місцевості, де автошкіл немає, то їм для надання можливості посвідчення водія пропонується дозволити самостійну теоретичну підготовку з подальшим складанням іспиту. Вона проводиться раз в 3 місяці – якщо не буде складено з першої спроби. Таким чином, навчати водінню людини можна буде на автомобільних дорогах і вулицях загального користування тільки після іспиту.

Законопроект №2201 зареєстрували у Верховній Раді депутати від партії «Слуга народу». Він передбачає, що право сідати за кермо навчальних автомобілів матимуть тільки особи, які здали і іспит на знання правил дорожнього руху.

Законопроект про внесення змін до Закону України «Про дорожній рух» був зареєстровано 2 жовтня 2019 року.

Таким чином, в існуючу методику навчання водінню документ передбачає внесення двох змін.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!