Categories: Новини

Як заміна зимової гуми на літню впливає на витрату палива

Share

Автоексперти стверджують, що заміну зимової гуми на літню можна робити при середньодобовій температурі повітря до 7 градусів. Про це пише АutoNews.ua.

Редакція AutoNews провела вимірювання витрат палива, щоб з’ясувати, чи дійсно є різниця. У нас є Ford Mondeo, зимова шина Nordman RS2 та річна – Nokian Hakka Green 2.

Виявляється, зимова шина відливається гарними зчіпними якостями при мінусовій температурі, а в склад гуми входять спеціальні суміші, які не дають їй замерзати при низьких температурах, а також збільшують зацеп на слизькому покритті. В умовах тепла гума не так добре справляється з водовідведенням.

У шині для літнього сезону Nokian Hakka Green 2  є частка силіки, рапсового масла, олії сосни і твердих частинок сажі, що дозволяє їй легко адаптуватися до різних дорожніх умов. Подібний склад дозволяє економити паливо (до 0,6 л на 100 км).

Проїхавши на літніх шинах близько 200 кілометрів, журналісти AutoNews відзначили, що звуковий фон знижений, а витрата палива знизилася на кілька десятих літра. Заміри витрати палива на ділянці Київ-Бориспіль на швидкості 90 км на годину на зимовій Nordman RS2 показали 4,9 л/100 км, в той час як Nokian Hakka Green 2 продемонструвала 4,7 л/100 км. Температура повітря в обох випадках була близько 12 градусів Цельсія.

Варто відзначити, що на малій відстані велика похибка у вимірюваннях, тому наступний тест журналісти AutoNews провели на ділянці Київ — Пирятин. Траса дозволяла рухатися основну частину шляху на «круїзі», щоб мінімізувати вплив водія. Попередні виміри на «зимі» при двох пасажирів в салоні, температурі повітря 5 градусів Цельсія і сухому асфальті показали витрату 5,2 літра на 100 км.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Новий Hyundai Palisade зняли зовні та всередині

Нове покоління флагманського кросовера Hyundai Palisade має побачити світ на початку 2025 року. А поки…

03.05.2024

Ferrari готує новий суперкар з мотором V12

Ferrari готує прем'єру суперкара із 12-циліндровим двигуном. У короткому відео, опублікованому в офіційному YouTube-каналі італійської…

02.05.2024

В Україні створили нову машину для бездоріжжя

Завод спецтехніки «Техкомплект» продовжує постачання таких затребуваних на вітчизняному ринку сьогодні аварійно-ремонтних майстерень. Днями було…

02.05.2024

Tesla припинила розвиток Supercharger та звільнила керівників проекту

Tesla залишили кілька керівників мережі швидкої зарядки Supercharger. Внаслідок реструктуризації корпорацію залишила голова підрозділу Ребекка…

02.05.2024

800-сильний McLaren Senna розбили об стіну під час поліцейського розвороту (відео)

Американець розбив об стіну McLaren Senna вартістю 1,3 мільйона доларів. Інцидент стався на бульварі Вентура…

02.05.2024

Відбувся дебют нових базових версій Mercedes-Benz EQA та EQB

У відповідь на зростання попиту на електромобілі Mercedes-Benz оголосив про значне зниження стартової ціни на…

02.05.2024