Categories: Новини

Українці продовжують ввозити «євробляхи»

Share

В Україні продовжують ввозити тисячі старих автомобілів з наміром встигнути їх розмитнити до закінчення пільгового періоду.

З 25 листопада 2018 року митниця оформила 161 тис. вживаних іномарок. Причому тільки половина з них раніше вже каталася по українським дорогам і зараз, користуючись умовами пільгового розмитнення, їх власники вирішили пройти легалізацію, повідомляє UBR.

Тільки класичних євроблях – машин, не знятих з реєстрації в країні, звідки їх ввезли в Україну, – менше ніж за 3 місяці ввезли майже 15 тис.

Ще близько 60 тис. авто митні органи оформили в нашій країні вже знятими з обліку за кордоном. Про це повідомляє Державна фіскальна служба.

«161 тис. – це кількість усіх транспортних засобів, які були розмитнені. Це не тільки «євробляхи», а й, наприклад, «американці» – взагалі всі машини, які були ввезені і розмитнені. Із загального числа тільки 86,8 тис. Перебували на території України з порушеннями. І щоб уникнути адміністративної відповідальності їх власники добровільно заплатили по 8,5 тис. грн. », – пояснили в ДФС.

За оцінками економічного експерта Тараса Козака, в середньому з кожного автомобіля в Пенсійний фонд вирушає приблизно 3-5% від його вартості.

І до сьогоднішнього дня сума додаткових надходжень на рахунки фонду, за підрахунками ДФС, досягла 10,1 млрд грн.

При цьому день у день митниця рапортує про нові «єврорекорди»: тільки за добу 13 лютого було оформлено близько 8 тис. авто.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

У США почнуть штрафувати автомобілі без водіїв

У Каліфорнії, де самоврядні автомобілі вже не новина, запроваджуються нові правила. Двома законопроектами, схваленими комітетом…

03.05.2024

Honda позбудеться невимовних імен: прощай, e:Ny1, привіт, Y1

Honda, відома своїми інноваційними автомобілями, нещодавно зіштовхнулася з проблемою, яка виявилася несподіваною навіть для такого…

03.05.2024

Відбулася прем’єра концепту електричного гоночного автомобіля Skoda Enyaq RS Race

Skoda робить ставку на електричну продуктивність, представляючи концепт гоночного автомобіля Enyaq RS Race , заснований на серійній моделі Enyaq…

03.05.2024

Розкрито Toyota з найнижчою оцінкою надійності у 2024 році

Автомобілі Toyota вважаються одними з найнадійніших на світовому ринку. Їх купують величезними тиражами та стабільно…

03.05.2024

Новий Hyundai Palisade зняли зовні та всередині

Нове покоління флагманського кросовера Hyundai Palisade має побачити світ на початку 2025 року. А поки…

03.05.2024

Ferrari готує новий суперкар з мотором V12

Ferrari готує прем'єру суперкара із 12-циліндровим двигуном. У короткому відео, опублікованому в офіційному YouTube-каналі італійської…

02.05.2024