Стало відомо, на скільки подорожчає «автоцивілка» для українців

0
500

Страховку ОСАЦВ обов’язково потрібно купувати кожному водієві, але страховка не обов’язково компенсує збитки від аварії, пише Today.

Стало відомо, що вже навесні в Україні поліси ОСАЦВ подорожчають на 20-30 відсотків.

Відзначається, що базова ставка «автоцивілки» не зміниться. Поміняються тільки коефіцієнти та розміри страхових сум.

Глава асоціації «Страховий бізнес» В’ячеслав Черняховський заявив, що в нинішньому році приблизно на 30 відсотків збільшаться і максимальні розміри виплат постраждалим.

Експерт вважає, що без підвищення вартості автоцивілки не обійтися. Від цього залежать не тільки нові страхові суми, але і якість самої послуги.

Нагадаємо, з 2018 року договори внутрішнього обов’язкового страхування автоцивільної відповідальності можуть укладатися в електронній формі.

У Моторному (транспортному) страховому бюро України (МТСБУ) повідомили, що з порядком укладення та використання електронних договорів обов’язкового страхування можна ознайомитися на сайті в розділі «Для споживачів», «Обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності автовласників на території України», «Електронний поліс «. Для того, щоб оформити е-поліс, страхова компанія повинна бути членом МТСБУ. Якщо страховик виключається з бюро, то підписання договорів з ним припиняється автоматично.

Адвокат Марина Синиченко нагадала, за яких обставин автомобілісти не отримують компенсацію:

страховка не компенсують збитки винуватцеві аварії;
ОСАГО не відшкодовує збиток, пов’язаний із зносом транспорту;
страховка не компенсує пошкодження дорогого майна;
ОСАГО покриває збитки потерпілому на лімітовану суму;
страховка не покриває збитки при ДТП з одним учасником.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!