Categories: Новини

Європа відмовляється від дизельних авто: що чекати Україні

Share

У деяких країнах Європи, наприклад, в Німеччині, вже відмовляються від старих автомобілів з дизельними двигунами. Чому це відбувається і що чекати Україні?

Дизельні авто в Європі
У багатьох містах Німеччини вводиться заборона на використання автомобілів з дизельними двигунами стандарту до Євро-6. В основному під заборону ці машини потрапляють в центральних міських районах. Але це практично означає їх повну заборону, так як неможливо уявити, що власник авто буде їздити тільки по «спальним» районам.

У Великобританії планують з 2040 року повністю заборонити нові бензинові і дизельні автомобілі. Цим шляхом піде і Франція, влада якої вже теж зробили відповідну заяву. Британські та французькі влада має намір стимулювати перехід на машини з «зеленими» технологіями.

У свою чергу, в Норвегії взагалі з 2025 року всі нові автомобілі, що поставляються дилерам, повинні мати виключно електричну силову установку. Норвежцям запропонують різні пільги, щоб вони швидше переходили на електромобілі.

Дизельні авто і автовиробники
Через посилення норм викидів автомобілями шкідливих речовин, а цей процес проходить особливо активно в США і Європі, автовиробники змушені переходити на випуск електрокарів, знижуючи поступово кількість машин з двигунами внутрішнього згоряння. Volvo, наприклад, хоче вже в нинішньому році повністю відмовитися від бензинових автомобілів.

Від дизелів вже відмовився Porsche. На черзі – японські компанії Nissan і Тоуоta. Але деякі автовиробники вважають, що у дизельних моторів є певне майбутнє.

Дизельні авто і Україна
Експерти прогнозують, що в найближчі роки, принаймні, до 2025 року, в Україні буде збільшуватися кількість б / у автомобілів з дизельними двигунами. Причин кілька. Наприклад, європейці будуть задешево позбавлятися від них, що приверне українців. Однак, настане момент, коли і в Україні, наслідуючи приклад Євросоюзу, почнуть забороняти старі дизельні автомобілі. Правда, це не найближча перспектива.

За матеріалами Biz.nv.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Фахівці назвали прості способи як правильно перевірети автомобіль

Відомий американський Автомеханік Скотті Кілмер закликав водія постійно стежити за технічним станом автомобіля. Серед іншого,…

19.05.2024

У продажу з’явився суперкар Ferrari у стилі McDonald’s

Ferrari 296 GTB став першим дорожнім суперкаром італійської марки з двигуном V6, оскільки раніше аналогічний…

19.05.2024

Mitsubishi намекнула на новое поколение внедорожника Pajero Sport

Два тижні тому компанія Mitsubishi показала, як зміниться її позашляховик Pajero Sport (на деяких ринках…

19.05.2024

Рестайлінг Sportage: як зміниться найпопулярніший кросовер Kia з оновленням

Sportage залишається найпопулярнішою моделлю у SUV-лінійці південнокорейського автовиробника Kia. Автомобіль, який пережив зміну поколінь у…

19.05.2024

Ford Mustang може стати седаном

Культовий американський понікар Ford Mustang може стати седаном. Відсвяткував у 2024 році свій черговий ювілей…

19.05.2024

Chevrolet Corvette із пробігом всього 53 км забули у сараї на 42 роки

Рідкісні знахідки так званих «капсул часу» привертають чимало уваги з боку користувачів інтернету, особливо коли…

19.05.2024