Categories: Новини

Що буде, якщо не розмитнити “євробляху” в термін

Share

Відповідно до Тимчасового порядку оформлення авто на іноземних номерах, легалізувати авто можна на будь-якій митниці, але зробити це потрібно до 24 травня 2019 року.

Якщо не вкластися в цей термін, потрібно буде заплатити штраф. Зараз пеня за збереження неоформленої “євробляхи” на території України становить 8,5 тис гривень, але її підвищать до 170 тис гривень. Також буде штраф в 34 тис гривень за передачу нерозмитненого авто іншій людині, стільки ж треба буде заплатити за таксування на “євроблясі”.

У той же час, авто може перебувати в Україні 10 днів в режимі транзит, якщо треба перетнути 2 і більше областей, і 5 днів – якщо 1 регіон. Якщо порушити ці терміни на день, виставлять штраф на 170 гривень.

Можна провезти машину і іноземцю в режимі тимчасового ввезення на термін до року. Але якщо така людина планує перебувати в країні більше 30 днів, треба буде отримати тимчасову держреєстрацію для авто. Тобто поліція буде знати, хто і коли пригнав машину.

До того ж, якщо порушити визначені терміни перебування авто в режимі тимчасового ввезення, оштрафують на 850 гривень. Якщо прострочення збільшиться до 20-30 днів, штраф зросте до 85 тис гривень, а при перевищенні 30-денного терміну – до 170 тис гривень. У стільки ж обійдеться розбирання авто на запчастини.

Є можливість ввезти “євробляху” українцеві, який проживає за кордоном, – але тільки одну. За кожне наступне ввезене авто треба буде сплатити штраф у розмірі розмитнення.

Відзначимо, що штрафувати порушників будуть заочно. Фіскали будуть висилати штраф за адресою реєстрації протягом 3 днів після закінчення встановленого терміну перебування нерозмитненого авто на території України і оповіщати поліцію. Причому документ буде вважатися врученим, навіть якщо порушник не живе за адресою реєстрації.

Правоохоронці ж тепер будуть автоматично отримувати всю інформацію про всі машини з іноземною реєстрацією. Також поліція зможе зупиняти авто і перевіряти терміни його перебування на українській території.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Сервісні центри МВС відновили послугу щодо замовлення індивідуальних номерних знаків

Міністерство внутрішніх справ України повідомило, що популярні серед водіїв індивідуальні номерні знаки знову доступні для…

16.05.2024

Volkswagen оголосив грандіозні знижки на свій електромобіль

Головна автомобільна новина для ринку США: покупка Volkswagen ID.4 2023 зараз може стати відмінною угодою…

16.05.2024

Renault показала 300-сильний гібридний Rafale

Лінійку флагманського Renault Rafale 2024 поповнила топова спортивна версія E-Tech 4x4 300 HP. Купе-кросовер є найшвидшою…

16.05.2024

Honda готує сім нових електромобілів

Компанія Honda розповіла про плани щодо розвитку свого електричного напрямку. З 2026 року почнеться глобальне…

16.05.2024

Nissan хоче відродити позашляховик XTerra: як він може виглядати

У світі знову спостерігається попит на рамні позашляховики, що змушує багатьох автовиробників не тільки не…

16.05.2024

Bentley Continental GT нового покоління буде представлено у червні

Bentley готується представити четверте покоління свого знакового Continental GT . Новий розкішний гран-турер отримає оновлену…

16.05.2024